Publikul on põhjust kohale tulla, sest võistlustulle asub Eesti kergejõustikuparemik ja arvukalt välisriikide sportlasi. Et alanud aastal on Pekingi olümpiamängud, siis on paljud sportlased võtnud juba talvehooajal sihikule olümpianormatiivide täitmise. Lisaks OM-normi poole pürgimisele võib nii mõnelegi sportlasele olla jõukohane juba märtsis Hispaanias Valencias toimuvate sisemaailmameistrivõistluste norm.

Suurima tähelepanu pälvib kindlasti täna treeninglaagrist naasev 2006. aasta Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta, kes lööb pärast aastast vigastusepausi kaasa 60m jooksus ja kaugushüppes. Kas avastart toob ka uusi rekordeid näitab kolmapäevane võistlus. 60m jooksus kuulub Eesti rekord 2005. aastast 7,30 sekundiga Katrin Käärtile. Kaugushüppes on Anu Kaljuranna tulemus 6.61 püsinud Eesti siserekordina juba üle 20 aasta. Rekordinumbrite poole aitavad Baltal püüelda 60m jooksus mulluse suvise BIG Kuldliiga jackpoti võitja Ebe Reier, kolmikhüppe juunioride maailmameister Kaire Leibak ning väledad Leedu piigad Audra Dagelyte (7,43) ja Edita Lingyte (isiklik rekord 7,44). Kaugushüppes tuleb põnev võistlus Balta ja U 23 Euroopa meistri venelanna Anna Nazarova (isiklik rekord 6.81) vahel. Konkurentsi lisavad tartlannad Sirkka-Liisa Kivine ja Veera Baranova.

Kaugushüpe tõotab kujuneda peaalaks ka meeste seas. Kohal on kogu Eesti paremik: hooaja edetabelijuht Jaanus Uudmäe, eelmise hooaja üllatusmees Gerri Pärson ja pikki õhulende ihkav Tõnis Sahk. Esikoha pärast tuleb kõva lahing, sest võidumõtetega tulevad hüppama ka venelased Evgeny Ustavshchikov ja Dmitri Abramov ning lõunanaabrite parim Andrejs Maskancevs.

Kõrgetasemelised tulevad 800m jooksud. Meestest on kohal Baltimaade kiireim poolmailer Dmitrijs Milkevics (isiklik rekord 1.43,67) Lätist, Leedu rekordi 1.46,64 omanik Mindaugas Norbutas, Leedu 1500 m jooksu meister Vitalij Kozlov (1.47,78) ja Eesti hetke parimad. Naistest on esikohapretendendid leedulanna Egle Balciunaite (2.05,26) ja Olesja Tjurina (2.05,83) Venemaalt.

Kuulitõukes on Eesti parimate äraolekul esikohapretendendid lätlane Maris Urtans (isiklik rekord 20.18) ja venelane Oleg Korotkov (19.80).

Meeste kõrgushüppes duelleerivad Eestis viimastel aastatel valitsenud Marko Aleksejev ja soomlase Jussi Viita (isiklik rekord 2.21) vahel. Naiste samal alal pistavad eestlannadega rinda venelanna Irina Glavatskihh (1.90) ja lätlanna Natalja Cakova (1.89).

60m tõkkesprindis teeb avastardi Eesti rekordiomanik (Eesti rekord: 8,20 sek) Mirjam Liimask. Talle sekundeerib kaheaastase võistluspausi järel taas võistlusrajale naasnud tartlanna Kadri Viigipuu.

BIG Kuldliigal Eesti rekordi püstitanud sportlane teenib BIG Kuldliiga nimisponsorilt Balti Investeeringute Grupi Pangalt viiekohalise preemiasumma.

Pilet pealtvaatajaile maksab sisehooajal vaid 25 krooni. Piletituluga toetatakse Põlvamaa Tilsi lastekodulaste spordipäeva läbiviimist. Piletid osalevad ka loosimisel, kus sisehooaja peavõiduks reis Valenciasse kergejõustiku sise MM-le.

BIG Kuldliiga avaetapp Lasnamäe Kergejõustikuhallis algab 23. jaanuaril kell 17.30 (noorte alad kl 16.40).