“Täna olen olukorras, kus ma ei saa öelda, et olen õnnelik. Kõrvalt kaovad nii sõbrad kui ka toetajad. Ma ei näinud ette, et mu elu võib nii karmiks minna, et kukun nii kõrgelt,” rääkis Värnik, tunnistades, et pole juba aasta aega oda kätte võtnud.

"Kahetsen kõige rohkem, et tegin spordis pausi ja puutusin kokku valede inimestega. See oli viga," sõnas Värnik. "Kui oled valede inimestega koos, siis on peod, raha kulub... Käid ööklubis, on tore. Tegelikult, mis seal head on? Hävitad ainult ennast."

Saatejuhi Carmen Pritson-Tamme küsimusele, kas ta tuleb võistlusareenile tagasi, vastas Värnik: "Ei, kindlasti praegu mitte. Hetkel teen trenni vaid enda jaoks, et olla heas vormis"

Otsuse võistlustel enam mitte osaleda tegi Eesti rekordimees mõned aastat tagasi, kui tulemused läksid viletsaks. "Kui oled visanud 85+, siis ei paku 80 ja 81 meetrit midagi. Mul oli raske nii võistelda. Jätsin tihti võistlustele ka minemata. Väga halb tunne oli."

Värnik meenutas, kuidas viskas 2008. aastal Eesti meistrivõistluste kvalifikatsioonis 71 meetrit, pääses lõppvõistlusele ja läks siis Kadrioru tribüünile istuma. "Vaatasin, kuidas teised viskasid ja mõtlesin, mida ma siin istun?"

Võimaliku tippsporti tagasituleku kohta sõnas eksmaailmameister Värnik: "35 ei ole nii vana, võiks veel visata küll. Olen mõelnud küll, aga eks aeg näitab."