"Läksin kindla plaaniga üle joosta 1982. aastast pärist 3000 m Eesti noorsoo rekord. Kaur Kivistik vedas mind esimesed kaks kilomeetrit. Seekord ei õnnestunud, kuna laagris joostud kõvad kilomeetrid on alles organismis ja läheb natuke aega vaja, et värskust saada," ütles Noot Jooksuportaalile.

Katki ei ole tema kinnitusel veel midagi ja noor mees jätkab üritamist. Noot võitis täna noorsooklassi 3000 m jooksu kindlalt ajaga 8.17,18, edestades teist lõpetajat üle poole minuti. Eesti noorsoo siserekord 8.11,0 kuulub aastast 1982 Rein Valdma nimele.

"Kuu aega on sees jooksmist jäänud. Kindlasti üritan uuesti, sest see aeg on püütav," leidis Noot. Eile võitis ta noorsoo klassis 800 m distantsil Eesti meistritiitli. "Võtsin seda lahtijooksuna tänaseks. Kontrollisin jooksu algusest peale," rääkis Noot, võites ajaga 1.56,08. Tema tänusõnad kuuluvad Herki Saia ja Sikassaare Mets OÜ-le, Tõnis Juulikule ja joogiekspert OÜ-le, Torgu vallale ning paarile tuttavale, tänu kellele sai Portugali laager ja kõik sellega kaasnev võimalikuks.