Toompuu, kes on ühtlasi iseenda treener, avas hooaja tegelikult juba poolteist nädalat tagasi, kuid siis jäi EM-normist (19.75) veel veidi puudu - ta tõukas parimal katsel 19.53.

"Eks see oli endalegi kerge üllatus, et nii vara vormi jõudsin. Parimal juhul olen hetkel võimeline 20 meetrit tõukama, aga olümpianorm 20.50 pole veel reaalne," sõnas haapsallane lühiintervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele.

Möödunud sügisel asus 34-aastane Toompuu heitetreenerina tööle Lääne-Kentucky ülikooli, kus ta on ise edukalt lõpetanud nii bakalaureuse- (2006) kui magistriõpingud (2015).

"Treeneriamet on amatöörsportlase jaoks üks paremaid töökohti. Kõik treeninguteks vajalik on käe-jala juures," tõdeb varasemalt nii Endel Susi, Ants Kiisa, Vello Palmi kui Vésteinn Hafsteinssoni juhendamisel treeninud Toompuu.

Toompuu ütleb, et paremate päevade tasemele tagasi jõudmisel on oma roll olnud ka heal treeningpartneril, 20-aastasel Nick Demaline'il, kes tõukas talvel 18.80. Tegu on Toompuu enda hoolealusega.

"Enne juunit ma enam ei võistle. Plaan on teha järgnevad 5-6 nädalat tugev treeningtsükkel," lisab Eesti kõigi aegade kolmas (20.20, 2010) kuulitõukaja.

Laupäevane 19.82 kergitas Toompuu Euroopa hooaja edetabelis kuuendale kohale, maailma edetabelis paikneb ta hetkel aga 16. positsioonil. Muide, temast täpselt kahe positsiooni võrra tagapool asub kahekordne maailmameister ja Londoni olümpiahõbe, ameeriklane Reese Hoffa (19.75).