Otse pääsesid edasi iga jooksu kolm paremat. Kiireim oli viimases eeljooksus Trinidadi sprinter Rondel Sorrillo 20,68 sekundiga. Sama ajaga sai edasi jamaikalane Mario Forsythe ja kolmas oli kuubalane Michael Herrera (20,76).

Niit oli oma tänavusest rekordjooksust pea pool sekundit aeglasem, jooksu ajal puhus vastutuul 0,7 m/s. Viimane mees, kes ajaga eeljooksust edasi sai oli Hollandi esindaja Churandy Martina (20,70). Marek Niit sai MMil 29. koha.

"Vormi enam väga pole. Alguses jooksen korralikult, aga lõpus vajun ära. Ka treeningutes on siin näha olnud, et juba kergema koormuse pealt võtab hingeldama. Muidu oli täitsa normaalne jooks," hindas Niit oma etteastet. "See hooaeg on mul olnud maksimaalsel täiskoormusel, üle 60 võistluse, ja hooaeg muidu olnud ju tugev, nii et kokkuvõttes väga pettunud pole. 5. septembril sõidan siit tagasi USA-sse. Loodan, et treener annab paar nädalat puhkust ja siis teeme jälle edasi."

Kiireima ajaga pääses poolfinaalidesse maailmarekordiomanik Usain Bolt, kes "lonkis" distantsi läbi 20,30 sekundiga. 100m finaalis valestardi tõttu diskvalifitseeritud Bolt tegi absoluutselt kõige nigelama stardi, reageerimisajaks 0,314 sekundit.