Päeva alustasid noored suurepäraste tulemustega. Ekke-Kaur Vosman ja Kelly Kalm sõitsid 1 km sõidus välja märkimisväärsed ajad, milleks olid vastavalt 1.06,65 ja 1.18,75. Nemad võtsid oma vanuseklassides ka võidud.

Peale noori panid oma spurdivõimeid proovile ülejäänud vanuseklassid. Paljudel oli kõvasti rammu ja nii pandi Wattbike siserattad korralikult proovile. Häid tulemusi tehti pea igas stardigrupis. Esmalt alistas 1 km sõidus ühe minuti piiri Aivar Jürgenson, kes sai ajaks 59,06 sekundit. See püsis liidripositsioonil kuni päeva viimase stardigrupini, kus startisid teiste hulgas Gert Jõeäär ja Kert Martma. Mõlemad alistasid samuti ühe minuti piiri, kuid Kert Martma suutis end välja sõita maailma edetabeli tippu ajaga 56,59.

Aeg edetabelis, mille leiab veebilehelt www.wattbikeranking.com, jääb alla küll ühele tulemusele, aga see aeg pidi olema ebakorrektne. Edetabelit korrastades peaks Martma väljasõidetud aeg tõusma esimeseks ja sellisel juhul sündis laupäeval Sparta spordiklubis Wattbike´i siserataste sarjas järjekordne maailmarekord! Kert Martma tegi lisaks 1 km suurepärasele sõidule võimsa etteaste ka 200 meetris, kui sai ainukesena aja alla 10 sekundi, läbides distantsi 9,48 sekundiga. Need suurepärased tulemused tagasid Martmale etapivõidu, järgnesid Jaak Helm ja Aivar Jürgenson.

Naiste arvestuses oli päeva parim 16-aastane Kristin Rõžko, kes sai 1 km distantsil küll päeva teise aja 1.17,02, kuid suurepärane 200 meetrit ning jõutest tagasid etapivõidu. Talle järgnes Anette Raie, kes sõitis end 1 km distantsil maailma edetabelis naiste arvestuse liidriks, ajaga 1.14,91! Kokkuvõttes järgnes neile Triin Gede.

Teisel etapil oli parim noorteklubi Kalevi Jalgrattakool ja nad said õiguse kasutada üht Wattbike´i siseratast ühe kuu jooksul ning seda oma treeningbaasis. See annab treenerile hea võimaluse testida noori talvisel perioodil. Järgmine etapp toimub 17. detsembril, kui sõidetakse 10 km aja peale.