Lisaks kahele ProTouri tiimi patusele (vennad Iglinskid manustasid EPO-t) on tänavu positiivse proovi andnud kolm Astana järelkasvuklubi liiget. Kõik kolm jäid vahele anaboolsete steroididega.

Itaalia väljaande Gazzetta dello Sport teatel on pärast viimatist dopingujuhtumit ameti maha pannud Kasahstani Jalgratturite Liidu president Kairat Kelimbetov, kelle asemel hakkab alaliitu juhtima Vinokurovi hea sõber Darkan Mangeldiev. Käsil on meeskonnale määratava karistuse formuleerimine.

"Noored on arust ära, kui nad pole seniajani endale teadvustanud, et dopingul ei ole rattaspordis kohta," kommenteeris Vinokurov Gazzetta dello Spordile. "Ühtlasi peaks inimesed aru saama, et järelkasvumeeskonna ja ProTouri tiimi vahele ei saa panna võrdusmärki. Ainus sarnasus on sponsor ja võistlusriietuse värvus," lisas Vinokurov.

Kas see on tahtlik distantseerimine või mitte, aga päris erinevate süsteemidega siiski tegu pole. Astana järelkasvumeeskonna kõige tähtsam mees Dmitri Sedun on samal ajal ka Astana põhitiimi spordidirektor. Itaalia meedia spekuleerib, et Sedun kaotab seoses dopingujamadega oma positsiooni ning võimalik, et on sunnitud Astana süsteemist sootuks lahkuma.