See oli 26aastasele prantslasele käesoleval Touril teiseks etapivõiduks, parima oli ta ka esimese puhkepäeva järgsel katsumusel Alpides.

Sarnaselt esimesele võidule tuli Alaphilippe ka täna finišisse uhkes üksinduses. Ta möödus 10 km pikkusel lõpulaskumisel Adam Yates´ist (Mitchelton-Scott), kes kukkus ja 25 sekundilise edu käest andis. Yates sai lõpuks kolmanda koha jäädes võitjast maha 15 sekundiga. Teine oli samasuguse kaotusega Gorka Izagirre (Bahrein-Merida).

Üldarvestuse esiotsa mehed jõudsid finišisse 8.52 pärast võitjat. Sinna gruppi kuulus ka Astana liider Jakob Fuglsang. Tanel Kangert sai etapil 42. koha (+9.56).

Kokkuvõttes on kaksikjuhtimine endiselt Sky meeskonna käes, juhib Geraint Thomas 1.39-ga Chris Froome´i ees. Kangert langes 21. kohale (+22.40).

Sündmusterohke etapi alguses sattusid ratturid kokku farmerite protestiaktsiooniga, tee oli heinapallidega blokeeritud. Politsei kasutas protestijate laialiajamiseks pipragaasi, mis aga sattus osaliselt ratturite pihta ja päris mitmed vajasid arstiabi. Kaasa arvatud kokkuvõtte kaks paremat Thomas ja Froome. Etapp seisati umbes veerandtunniks.

Etapi viimasel kolmandikul sõitis laskumisel kuristikku Philippe Gilbert. Belglane kihutas mäest alla juhtpositsioonil ja riskis liigselt. Üle kivimüüri lendamine oli vaatepildina päris kõhe. Õnneks midagi hullu ei juhtunud. Belglane toodi teele tagasi ja pärast mõningat kosumist ta jätkas.