Ilm sattus olema külm, märg ja tuuline ning see soodustas vahede tekkimist. Küljetuulega lõikudel läks peagrupp korduvalt ribadeks ning ette moodustus lõpuks 29-meheline seltskond. Ainsa eestlasena velotuuril kaasa tegev Tanel Kangert (Astana) juhtgruppi ei mahtunud.

Etapivõidu eest pidasid viimasel kilomeetril duelli prantslased Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ja Arnaud Demare (FDJ). Peale jäi kõvema sprindijalaga Demare, kes sai enda selga ka velotuuri liidrisärgi. Kolmas olnud Alexander Kristoff (Katjuša-Alpecin) kaotas kahele paremale 9 sekundiga.

Teise kümne lõpus, 47 sekundilise kaotusega võitjale finišijoone ületanud Ag2r-La Mondiale liider Romain Bardet kohtunike otsusel võistluselt kõrvaldati. Paarkümmend kilomeetrit enne lõppu sattus prantslane kukkumisse ja teda aidati juhtgruppi tagasi keelatud võtetega. Teleülekande pilt tuvastas korduvalt, et saateauto küljes "rippumine" kestis lubamatult kaua. Nii Bardet kui meeskonna juhid tunnistasid viga ning leppisid karistusega.

Kangert sai etapil 99. koha, kaotusega 16.10. Ta lõpetas grupis, kus jagati kohad 54ndast kuni 148ndani. Tulemuse sai kirja 171 meest.

World Touri kalendrisse kuuluv Pariis-Nice velotuur kestab kuni 12. märtsini.