Oprah alustas intervjuud küsimustega, mida vaatajad kõige enam ootavad, sundides ratturit vastama neile vaid "jah" või "ei" vastustega.

Kas sa oled kunagi kasutanud keelatud aineid? "Jah."

Kas sa oled kunagi kasutanud EPO-t? "Jah."

Kas sa oled kunagi kasutanud veredopingut? "Jah."

Kas sinu ajal oleks olnud võimalik Tour de France'i võita dopingut tarvitamata? "Minu generatsiooni ajal mitte."

Armstrong kinnitas, et tarvitas dopingut 90-ndate keskpaigast kuni 2005. aastani. 2009. aastal comebacki tehes ning kahel Tour de France'il osaledes oli ta puhas.

"Olin valmis võitma iga hinnaga. Kui mul diagnoositi vähk, oleksin teinud kõik, et ellu jääda. Võtsin selle suhtumise - võita iga hinnaga - jalgrattasporti kaasa. See on paha," sõnas ta. "Dopingu tarvitamine oli minu jaoks sama tavaline nagu see, et sul on vesi alati joogipudelis."

Veel tunnistas Armstrong, et ei tundnud sel ajal, et ta oleks midagi valesti teinud ega tundnud üldse, nagu oleks ta pettusega velotuure võitnud. "See on selle asja juures kõige hirmsam," lisas ta.

Tiimikaaslased on tagantjärele väitnud, et Armstrongil oli õigus meeskonnas inimesi vallandada, kui keegi ei teinud asju tema tahtmise järgi. Armstrong eitas süüdistusi, nagu oleks ta inimesi vallandanud selle eest, et nad dopingut tarvitada ei taha. "Kellelegi pole öeldud, et sa pead tegema seda, kui sa tahad tiimis olla. Olime suured mehed ja tegime kõik oma otsused ise. Tiimis oli ka mehi, kes otsustasid seda mitte teha. Meestelt oodati küll palju - et nad oleksid vormis ja tugevad. Seda küll."

Muu hulgas küsis Oprah ka rahvusvahelisele jalgratturite liidule UCI tehtud 250 000-dollarilisest annetusest. "Positiivset testi ega labori kinni maksmist polnud. Seda ei juhtunud. Minult küsiti raha. Mingit diili polnud. See polnud mitte millegi kinnimätsimiseks. Nad ütlesid, et neil pole piisavalt raha. Ma olin karjääri lõpetanud ja mul oli," vastas ta.

Kahetseb comeback'i

Armstrong ütles, et kahetses, et 2008. aastal oma tagasitulekust teatas. "Kahetsen tõesti. Me ei istuks siin, kui ma poleks tagasi tulnud. Suurema tõenäosusega oleksin tagasi tulemata sellest puhtalt pääsenud."

Küsimusele, kas ta kartis, et see päev, mil kõik ilmsiks tuleb, lõpuks koidab, vastas Armstrong: "Ma eeldasin, et erinevaid jutte tuleb pinnale veel päris pikka aega."

Ühtlasi avaldas rattur, et kahetseb ka esialgu USA dopinguagentuuri süüdistustele vastu hakkamist ning soovib, et oleks nendega algusest peale koostööd teinud. "Mu reaktsioon oli selline nagu alati: kui minu territooriumile tullakse, võitlen ma vastu. Ma teeks kõik, et sellesse päeva tagasi minna. Ma poleks võidelnud, ma poleks neid kohtusse kaevanud. Ma oleks kuulanud. Ma oleks öelnud, andke mulle kolm päeva, las ma helistan mõnele inimesele. Ma oleks helistanud oma perekonnale, emale, fondile ja öelnud, mida ma teen. Ma oleks kõike risti vastupidi teinud," rääkis ta.

Oprah märkis, et Armstrongilt 1999. aasta Tour de France'i proloogi järel võetud kuus dopinguproovi osutusid 2005. aastal üle testides positiivseteks, näidates EPO kasutamist, mida toona üldse dopinguproovidest ei otsitudki.

"Ma ei põrunud testides," jäi Armstrong endiselt ühe oma kuulsaima väite juurde, et ta pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud. "Ma läbisin need kõik, ilma et minu süsteemis midagi oleks olnud."

Armstrongi jaoks ehk kõige häbiväärsem hetk intervjuu jooksul oli see, kui Oprah näitas talle videosalvestust tema viimasest Tour de France'i võidust, kus ameeriklane Pariisis poodiumil seistes rääkis: "Kõikidele küünikutele ja skeptikutele - mul on kahju, et te ei suuda suurelt unistada ega usu imedesse. Te peaksite meisse uskuma, see kõik on saavutatud raske tööga."

Armstrong kommenteeris videolõiku järgmiselt: "Olen oma karjääris mitmeid vigu teinud ning see oli üks neist. See kõlab tobedalt. Mul on piinlik."