Lisaks Eestis ainulaadsele mäe kallakule on põnevatele radadele ehitatud spetsiaalselt võistluse jaoks puidust erineva suurusega hüpped, kus võistlejad ennast proovile panevad. Laskumised algavad mäe tipust ja kulgevad motokrossiraja suunas. Ratturid veavad mäe otsa mäesuusatõstukid.

Publik saab mõlemal päeval võistlust jälgida tasuta. Laupäeval kell 13.00-19.00 saab jälgida treeninguid ja pühapäeval kell 13.30 hakkavad võistluslaskumised. Prognoositav võistluse lõpp ja autasustamistseremoonia toimub pühapäeval pärast kella 16.30.

"Teadaolevalt ei ole Eesti just kõige mägisem maa ja kohe kui me kuulsime, et Ida- Virumaal avatakse uus ja põnev suusa-, moto- ja rattamägi, tekkis kohe idee koostööd teha," ütleb jalgrattaklubi Freedown juhatuse liige Triinu Laurits pressiteates. "Kindlasti ei jää seekordsed võistlused viimaseks ja koostöös Kiviõli Seikluskeskusega on eesmärgiks jõuda välja suurte rahvusvaheliste võistluste korraldamiseni, milleks Kiviõlis oleva taristuga on loodud suurepärased eeldused."

Vaata, kuidas downhill'i sõit tuhamäel välja näeb!