Esikoha tänasel Tartu linnaringidel peetud etapil teenis itaallane Mattia Gavazzi (Amore&Vita). Võiduaeg 3:28.35. Tegemist on 31-aastase kogenud profiga, kes maanteesprinterina võitnud üle 20 UCI sõidu. Teisena ületas finišijoone sakslane Pascal Ackermann ja kolmandana Läti esindaja Andris Smirnovs.

Liidrisärki kaitsnud Eesti koondis üritas etapi kulgu kontrollida nii palju kui võimalik ja üldises plaanis see õnnestus. Üksikud jooksikute grupid küll minema pääsesid, kuid üle kahe minuti vahe kordagi ei kasvanud.

Velotuuri kokkuvõttes jäi esikolmik samaks, mis oli enne teise päeva algust. Laas edestas kreeklast Ioannis Tamouridist (Synergy Baku) kokkuvõttes 7 ja rootslast Gustav Höögi 10 sekundiga.

"Kõik läks täkesse. Tiim täitis ülesande edukalt, tõi mind võiduka lõpuni. Meie õnneks läks suhteliset väike atrõõv alguses eest ära ja meeskond võttis kohe töö tegemise enda peale. Me ise ei tahtnud jooksikuid enne teist vahefinišit kätte saada, aga ukrainlaste Kolss-BDC oli teiste huvidega. Siis läks uuesti paugutamiseks, aga me olime valmis," rääkis Laas pressikonverentsil.

Norman Vahtra sai üldarvestuses 17., Peeter Pruus (Rietumu-Delfin) 20., Josten Vaidem 35. ja Risto Raid 37. koha. Teise etapi võitja Gavazzi oli kokkuvõttes alles 42. positsioonil.