Kui varastatud profiratta turuhind olnuks 12 000 eurot, siis varas üleliia suure kasu peal väljas ei olnud ning vanarõivapoele müüs ta sõiduvahendi tervelt 100 korda odavamalt - 120 euro eest.

Heatahtlik müüja võttis kauba ka hea meelega vastu, kuid enne kui keegi õnnelik ostja ratta endale saanuks, saabus poodi kohalik Malaga politsei, kes kaupadele just varguste avastamise eesmärgil ülevaatust tegi.

Protseduuri käigus leitigi erakordsete omadustega ning suurepärases seisus ratas, mistõttu asja lähemalt uurima hakati. Uurimise käigus selguski, et tegu on Vueltal osalenud Orica Greenedge'i meeskonna rattaga, kes 24. augustil siit ühe etapi käigus läbi sõitnud oli.

Kuigi rattatiim ise veel varguse kohta avaldust teinud ei olnud, said naid tuuri lõppedes pühapäeval endale kuuluva varanduse siiski tagasi.

Pentsiku juhtumi järel tegi omapärast nalja ka varguse avastanud kohalik politsei, kes enda Twitteri kontol hispaania keeles teatas: "Anname ratta varastanud inimesele triibulise särgi. Tema sõit lõpeb vanglas," lisades teate juurde ka pildi varastatud rattast.