Jakin võitis just möödunud nädalal Prantsusmaal toimunud velotuuri Circuit des Ardennesi etapi, Nõmmela hoiab aga hetkel Eesti lippu kõrgel võisteldes koondisega U23 Rahvuste karikal.

Lisaks meie kodustele tegijatele on oma osalust kinnitanud ka ratturid Lätist.

Ülenurme-Haaslava rattaralli 98 km pikkusel põhisõidul saavad osaleda meesjuuniorid ja mehed ning naised, kes omavad Eesti Jalgratturite Liidu (EJL) sportlase litsentsi ja on sündinud vahemikus 1957-1997 (olenemata kategooriast).

Rajal on mitmed lauged tõusud ning osad lõigud on tuultele avatud. Sõidetakse kolm Lange motokeskus-Vooremäe-Roiu-Kurepalu ringi, start ja finiš Ülenurme ja Tõrvandi vahelisel teel, mis suletakse liiklusele terveks päevaks.

Lühemal ehk 41 km võistlusmaal sõidetakse üks ring ning starti on oodatud kõik rattasõbrad, kes on sündinud 1991 või varem.

Noorematele toimuvad tulevikulootuste tänavasõidud (rattaklubide kasvandikud) ja algusega kell 11.10 Kommipommi lastesõidud. Lastele toimuvate sõitude ajal on liiklus täielikult suletud ainult startide ajal, seega on tänavasõidul osalejatel võimalik suletud liiklusega tutvuda ringiga ainult 10-16 aastaste miniralli ajal!

Lastesõidu ja tänavasõidu ring on tehniline ja põnev. Võistluse peakorraldaja, jalgrattaklubi Pelotoni eestvedaja Rene Mandri sõnul on noortele vaja pakkuda just põnevaid ja tehnilisi radu ning eelistada oskuslikku võimekust füüsilisest.

Kõik stardid antakse Tõrvandis Tartu Terminali tankla eest suunaga Ülenurme poole. Kõigile võistlustele saabujatele soovitatakse võistluspaika läheneda mööda Võru maanteed. Tartu poolt tulejad saavad Võru maanteelt maha keerata Rehe Hotelli juurest ja Võru poolt tulejad lennujaama juurest. Tartu linnast tulejatel soovitatakse läheneda võistluspaika kahe raudtee vahelt läbi Soinaste.