Neli aastat Sky ridadesse kuulunud Portel oli tänavusel Giro d'Italial suurepärane võimalus tõestada, et temas on sisu olla tiimi liider ka suurtuuril, kuid paraku pidi ta võistluse pooleli jätma. Tour de France'il aitas ta sepistada Chris Froome'i üldvõitu, kuid see roll 30-aastast austraallast mõistagi ei rahulda.

Porte on tänavu pälvinud üheksa võitu, olles seejuures parim Pariis-Nice'il ning Trentino ja Kataloonia tuuril. Maailma edetabelis hoiab ta viiendat kohta, vahendas spordipartner.ee.

„Olin BMC-sse tulekul lähedal neli aastat tagasi. Nüüd tegin raske, kuid õige valiku,“ lausus Porte. „Cadel Evans jättis klubisse oma pärandi. Kui tema veel võidu sõitis, oli tegemist justkui Austraalia meeskonnaga. Võistlustel viibis alati palju Austraalia fänne BMC nokamütsid peas. Praegu on austraallastest koosseisus Rohan Dennis ja Campbell Flakemore ning tiimis on tunda Austraalia hõngu.“

Uuel hooajal tahab Porte kaitsta Pariis-Nice'i ja Kataloonia tuuri üldvõitu ning osaleda koos Tejay van Gardereniga Touril. Võimalik, et BMC-sse tuleb ka austraallane Simon Clarke (Orica-GreenEdge).