Kaheksa jooksikut rebisid peagrupist lahti, kui sõidetud oli ligikaudu 50 kilomeetrit. Korralikult koostööd teinud mehed jäid kuni lõpuni ette. Pundis oli viis eestlast – Karlo Aia, Silver Schultz, Erki Pütsep, Ivo Suur, Jaanus Tasane, üks sakslane Theo Reinhardt ning venelane Mamõr Staš ja ukrainlane Andri Kulik.

Võitja selgitati välja kilomeeter-kaks enne finišijoont, kui sakslane Theo Reinhardt spurtis. Karlo Aia läks järgi, kuid tagant tulid veel kiiremini ukrainlane ja venelane ning noppisid eestlase eest võidu.

„Olen seni isegi hämmingus, et see võit mulle tuli. Minu jaoks oli see suur üllatus,“ sõnas pressikonverentsil võidumees Kulik.

Teiseks tulnud Mamõr Staš säras terve distantsi vältel ja võitis mitu vahefinišit, kuid jäi lõpujoonel siiski ukrainlasele alla. „Tulime siia eesmärgiga võita Tour of Estonia. See paraku ei õnnestunud,“ sõnas Rusvelo värvides sõitev Staš. „Aga teine koht täna on väike lohutus. Suur tänu korraldajatele suurepärase võistluse eest“.

Karlo Aia oli jooksikute hulka jäänud eestlastest parima sprindijalaga ja teenis välja kolmanda koha. „Mehed olid kõik kohe algusest peale väga aktiivsed. Aga saime 50. kilomeetril eest ära. Punt töötas hästi, aga palju jõudu raisata ei olnud. Hoidsin end lõpu jaoks,“ sõnas Aia.

Parima naisena ületas finišijoone Liisa Ehrberg, kes võttis ühtlasi oma kolmanda Tartu Rattaralli võidu. „Teisi naisi ma enda ümber ei näinud. Ainult mehed. Eks nemad seisid ka rohkem enda eest, aga jäin selles pundis ellu,“ sõnas üldarvestuses 81. kohaga lõpetanud Ehrberg.

Tartu Maratoni Kuubiku liidriteks tõusid meeste hulgas Rait Pallo ja naistest Reeda Tuula.

Kokku läks tänasel 34. Tartu Rattarallil rajale 4197 rattasõpra – 1928 pikemale 142km distantsile ja 2270 lühemale 63km omale.

Järgmisena ootab Tartu Maratoni Kuubiku sarjas ees 9. Tartu Rulluisumaraton, mis toimub 23. augustil.