Tema kehast leiti ainet nimega trimetasidiin, mis sisaldub Preductali nimelises südamelihase ainevahetust parandavas ravimis. Pruus kasutas ravimit spordiarsti soovitusel 2011. aastast alates, kuid käesoleval aastal lisati trimetasidiin keelatud ainete nimekirja. Paraku polnud Pruus ennast uuenenud keelatud ainete nimekirjaga kurssi viinud ning tegi tahtmatu eksimuse.

Pruus kirjutas ka dopingukontrolli eelselt täidetud dokumentidesse, et manustab Preductali rasketel perioodidel, üritamata midagi varjata. Trimetasidiin kuulub keelatud ainete nimekirja ainult võistlusperioodil.

Positiivne dopinguproov sai sportlasele teatavaks juuli algul ja seejärel lõpetas ta enda initsiatiivil koheselt võistlemise. UCI-le saatis ta täiendavalt põhjenduse, miks talle ravim välja kirjutati ja vastas ka muudele täpsustavatele küsimustele, aga ametlikku otsust kahe kuu jooksul endiselt tehtud pole.

Nüüd pöördus UCI poole ka Eesti Jalgratturite Liit. "Peeter Pruus soovis meilt abi, et olukord võimalikult ruttu selgeks saaks. Saatsime järelepärimise Pruusi kaasuse kohta. Ta on oma võistluslitsentsi peatanud ja kui peaks tulema karistus võistluskeelu näol, siis oleks tal osa karistusest juba kantud," rääkis Delfile rattaliidu peasekretär Urmas Karlson.