Laagri peamiseks eesmärgiks oli üksteise tundma õppimine ja uue aasta plaanide tegemine. Tutvuti võistluskalendriga ja jagati möödunud hooaja muljeid. Hiljuti U23 koondise treeneriks kinnitatud Rene Mandri ja alaliidu juhatuse liige ning projekti üks eestvedajaid Jaan Kirsipuu jagasid näpunäiteid sõitjatele ja kuulasid, mida sportlastel endil öelda, usutledes mehi ükshaaval.

Laagri põnevamateks sportlikeks tegevusteks olid meeskondlik orienteerumismatk, mis kestis kolm tundi (selle ajaga läbiti ca 25km) ning väga võitluslikuks kujunenud korvpalliturniir. Kokku osales laagris 28 ratturit ning esimesel päeval tervitas laagerdajaid ka järgmisel aastal profileiba teeniv Martin Laas, kes alles hiljuti naases võistlusturneelt Hiinast.

30. november lendab U23 koondis Hispaaniasse Lloret de Mari, et seal kolm nädalat soojemas kliimas kilomeetreid koguda. Ka jaanuarikuine treeninglaager toimub samas kohas. Võistlushooaega alustab koondis märtsi teises pooles Belgias, kus ootavad ees ka Rahvuste Karika etapid. Tänavu lõpetas Eesti UCI Rahvuste Karika arvestuses kõrgel 11. kohal.