Pärast rangluuvigastuse nahka läinud hooaega pole Loo saanud ühegi välisklubi palgale ning seetõttu on löögi alla sattunud Maailma karikasarjas osalemine ja laiemas pildis kogu edasine karjäär. Rahalisi vahendeid lihtsalt napib. Jääb käimata laagrites, võistlustel. Kui MK-sarjas aga kaasa ei löö, siis pole lootustki pääseda tuleva aasta Rio de Janeiro olümpiale. Reitingupunktid jäävad konkurentidele.

Ainus suurem toetaja on Martin Lool Eesti Jalgratturite Liit, kes panustab sportlase tegemistesse 5000 eurot. Hooaja eelarve peaks aga rehkenduste kohaselt olema suurusjärgus 40 000 eurot. Käärid vajaduste ja võimaluste vahel on suured ning praeguses seisus head lahendust ei paista. "Lootsin veebruaris minna Itaaliasse ettevalmistuslaagrisse, aga rahaliselt ei mängi välja. Kui nii varakult nappi eelarvet kulutama hakata, siis võin MK-sarja alguseks juba miinuses olla. Ei teagi, millal hooaega alustada saan. Ideaalis võiks esimesed stardid teha veebruari lõpus Küprosel, kuid selleks oleks vaja finantsilist kindlust," rääkis tupikseisu sattunud rattamees.

Reitingupunktide kogumine Rio olümpiale pääsemiseks algas eelmise aasta mais. Tänavune MK-sarja hooaeg on kriitilise tähtsusega ja kui tulemust ei tule, siis võib suu olümpiale pääsust puhtaks pühkida. Loo vajaks MK-etappidel kohti 30 parema hulgas, mis 2012. ja 2013. aastal oli igati jõukohane. MK-sarjas on tänavu kavas kuus etappi, neist neli Euroopas. Esimene etapp sõidetakse mai alguses. "Väga kriitiline aeg," ei salga Loo. "Kui lähiajal rahaline seis paremaks ei lähe, olen sisuliselt valiku ees, millisel tasemel jätkata. Olümpiale pääs motiveerib, kuid igal asjal on oma hind," lisas Loo.

Kui kellelgi tärkas huvi Martin Loo püüdlustele õlg alla panna, siis seda saab teha läbi MTÜ Breakaway spordiklubi. Arveldusarve number on EE152200221054577025.