Avaring kulges suuresti šveitslaste dikteerimisel, kui neid oli esimese kaheksa ratturi seas koguni viis. Kusjuures nende tugevaim sõitja, maailmameister Nino Schurter jättis sel korral EM-il startimata.

Loo lõpetas avaringi kõrgel 12. kohal liidritest 21 sekundi kaugusel. Kolmanda ringi lõpuks oli teistelt eest sõitnud kolmene grupp, kuhu kuulusid šveitslased Lars Forster, Nicola Rohrbach ja itaallane Luca Braidot. Loo kaotas kahe ringi jooksul oluliselt kohti ning jätkas poolel võistlusmaal 22. kohal, võitjast maas 1.23.

Viiendale ringile läks koos liiderduo kümnesekundilise eduga lähimate jälitajate ees. Eest oli maha jäänud Rohrbach. Langevas joones sõitnud Loo läks viimasele kahele ringile vastu 32. positsioonilt. Liiderduo selgitas Euroopa meistri alles lõpuringi teisel poolel, kui oma paremuse pani maksma Forster, kelle lõpuajaks märgiti protokolli 1:33.01.

“Täna oli minu jaoks ideaalne võistlus,” ütles Forster sõidujärgselt. “Hommikul ärgates ei uskunud, et ma tänase sõidu võidan nii kindlalt. Sõidu ajal tundsin ennast tugevalt ja terve võistluse vältel mõtlesin, et ma tõesti suudan täna võita. Rada oli sarnane cyclo-crossi ringile, kus oli palju kurve ning vähe pikki tõuse. Ma nautisin tänast võistlust väga ning loodan Euroopa meistri särgile järgmistel võistlustel au teha.”

Hõbemedali teenis Braidot, kes kaotas šveitslasele lõpuks 23 sekundiga ning kolmandale kohale sõitis end avaringilt alles 28. tulnud ja seejärel tõusvas joones sõitnud hispaanlane David Valero Serrano (+0.34). Loo tõusis viimastel ringidel ühe koha võrra ja lõpetas 31. positsioonil. Kaotust võitjale kogunes 4.55.

Juba nädalavahetusel stardib Loo Kanadas toimuval järjekordsel MK-etapil.