Tänavu Cofidise sõitjatest seni ainsana kaks UCI võitu teeninud Jõeäär saab kodus võistelda liigsete pingeteta. Senised tulemused on juba andnud kindlustunde, et uue töölepingu saamisega suuri muresid olla ei tohiks. Jõeäärel lõpeb tänavu sügisel 2-aastane leping Cofidisega. "Usun küll, et probleeme ei teki. Võimalikest kosilastest on veel vara rääkida, aga agendil on sellel teemal erinevaid jutuajamisi olnud. Küll mingil hetkel saab uus leping tehtud," jäi Jõeäär temale omaselt tagasihoidlikuks.

Kodusele UCI jõuproovile sai Jõeäär põigata, kuna samal ajal toimuvale Belgia velotuurile oli Cofidise ratturite hulgas suur tung. "Tegelikult peaks ka Belgia võidusõit mulle trassi poolest sobima, aga tiimis oli sinna palju tahtjaid ning mul oli hea alternatiiv olemas. Tunnen, et hoog ei ole praegu nii hea, kui eelmisel aastal enne Tour of Estoniat, aga lasin sel nädalal koormusi pisut alla ja usun, et seisund peaks paremaks minema. Kindlasti tahaks kodupubliku ees tulemust teha," andis 26-aastane tallinlane mõista võidu peale minekust.

Tour of Estonial sõidetakse tänavu kaks etappi. Reedel läbitakse 190 km marsruudil Tallinn - Tartu, laupäeval läbitakse Tartu linnaringidel 150 km. Osaleb kaheksa profiklubi ning neli rahvuskoondist.