Matthewsi jaoks oli tegu karjääri esimese Tour de France'i etapivõiduga, millega sai 25-aastane rattur hakkama omamoodi kuldse kolmikuga - lisaks Prantsusmaa velotuuri etapivõidule on Matthewsil kirjas etapivõit ka ülejäänud kahelt prestiižselt tuurilt, Hispaania Vueltalt ja Itaalia Girolt.

Matthews, Sagan ja teised olid osa 15-mehelisest jooksikute grupist, mis ülejäänud sõitjatel pikalt eest ära sõitis. 15 ratturi sekka kuulus ka Tanel Kangerti klubi Astana liider Vincenzo Nibali, kes aga päris lõpuni kiirematega tempot hoida ei jõudnud ning koos mitmete teiste esialgse jooksikute grupi liikmega lõpuks võitjale pisut üle kolme minuti kaotas.

Peagrupp jõudis üle finišijoone Matthewsist 9 minutit ja 39 sekundit hiljem ning kuna ükski jooksikutest üldarvestuses kõrgetele kohtadele ei pretendeeri, võttis suur grupp sõitu küllaltki rahulikult. Teiste seas sõitsid peagrupis lõpuni ka Kangert ning Astana tiimi selle tuuri esinumber Fabio Aru.

Üldarvestuses jätkab endiselt liidrina Chris Froome (Sky), edestades 16 sekundiga Adam Yatesi (Orica - Bikeexchange) ning 19 sekundiga Daniel Martinit (Etixx - Quick Step). Sprinterite arvestuses on liider endiselt Peter Sagan, kes edestab Mark Cavendishi ja Marcel Kittelit. Meeskondade seas on Kangerti Astana neljas, jäädes alla BMC-le, Movistarile ja Skyle.