29. juunil Corsica saarelt alustav velotuur jõuab 18. juulil kuulsale Alpe d'Huezi tõusule, mida võetakse ühel päeval lausa kahel korral.

Võrreldes tänavuse velotuuriga on vähendatud eraldistardi osakaalu, 100-lt kilomeetrilt 65-le.

"See on esimene sajaprotsendiliselt Prantsusmaa tuur 10 aasta jooksul ning me tahame, et kõik, kes seda näevad, saaksid öelda "Ma tean seda osa Prantsusmaast ja saan aru, miks tuur on sinna läinud" või "Ma ei tea seda kohta, aga saan aru, miks tuur seda külastab"," rääkis velotuuri korraldaja Christian Prudhomme.

Otsustav faas saabub tuurile viimasel nädalal, mil ratturid jõuavad lõunast Alpidesse. Esmaspäevasele vabale päevale järgneb sile etapp teisipäeval. 32 km pikkune eraldistart kolmapäeval, 17. juuli etapp Emrunist Chorge'i on mägine. Sellele järgneb veel üks kõrgmägede etapp, kus tõustakse kahel korral Alpe d'Huezi otsa.

Klassikalisele pikale Alpi etapile reedel järgneb lühem, 125 km pikkune etapp laupäeval, mis kulmineerub kahe tõusuga, Mont Revardi ja uue finišipaigana Mont Semnozi otsas.

Mägistel etappidega tuuri favoriideks peetakse britti Chris Froome' ning hispaanlasi Joaquin Rordiguez't ja Alberto Contadori. Kõigi eelduste kohaselt peaks velotuuri liidrisärgi alustuseks enda kätte haarama sprinter Mark Cavendish, kellele peaks sile etapp Korsikal ideaalselt sobima.

Kuulduste kohaselt algab 2014. aasta Tour de France Suurbritanniast, võimalikeks variantideks on Edinburgh või Yorkshire.