Kunagine tippsõitja, 1996. aasta Tour de France´i võitja Riis sõnas Taani väljaandele Ekstra Bladet, et Tinkoffi meeskonna hingusele minek on talle isiklikult suur pettumus. Ta lõi selle meeskonna 2001. aastal nime all CSC-Tiscali ja müüs klubi Vene suurärimehele 2013. aastal. Esialgu paistsid Tinkovi ja meeskonna peamänedžeriks jäänud Riisi suhted suurepärased, ent õige pea suhted jahenesid ning Riis lahkus. Ta nimetab toonase tüli põhjuseks Tinkovi kadedust. "Mina omasin ratturite ja abipersonali silmis respekti. See tuleb aastatega välja teenida, seda ei saa rahaga osta. Ma tulen ühiskonnast, kus probleemide ilmnemisel sellest räägitakse, aga Tinkoviga polnud see võimalik. Ma lahkusin ise, tegemist ei olnud vallandamisega, ehkki meediale meeldib seda nii eksponeerida," meenutas Riis.

Tinkov põrutas cyclingnews.com vahendusel kriitikale vastuseks: "Ma pole seda varem öelnud, aga kui ta avas diskussiooni, siis pean ütlema, et inimesed nagu Bjarne Riis, Johan Bruyneel ja Jonathan Vaughters peaksid olema rattaspordist eemal kogu eluks. Nad pole mitte ainult saanud edu dopingust, vaid ka rikastunud selle arvelt. Minu silmis on see kuritegu. Kahetsusväärne, et sellised inimesed on tagasi rattaspordis."

Riis ja Vaughters, kes praegu on Cannondale-Drapac meeskonna eesotsas tunnistasid pärast sportlaskarjääri lõppu, et tarvitasid dopingut. Lance Armstrongi Tour de France´i võitude peaarhitekt Bruyneel kannab UCI poolt määratud 10-aastast karistust, mille belglane on aga kohtuinstantsides vaidlustanud.