Ashenden, kes osales UCI bioloogilise passi programmis, ütles California Watch`ile, et Armstrongi 2009. aasta Tour de France`i verenäitude põhjal saab järeldada, et ameeriklane kasutas oma tagasitulekuaastal veredopingut.

"Armstrongi biloloogiline pass näitab, et tema organism tootis vähem uusi vereliblesid, kui oleks võinud eeldada. Selle põhjal saab järeldada, et tema organismi viidi täiendav kogus verd," sõnas Ashenden.

Teadlase kinnitusel oleks pidanud jalgratturi veri 3-nädalase velotuuri vältel lahjemaks jääma, mis oleks normaalne reaktsioon organismi kurnatusele ja stressile, kuid seda ei juhtunud. "Verenäidu samaks jäämine terve tuuri jooksul vihjab samuti ilmselgelt veredopingu kasutamisele," selgitas Ashenden.

Armstrong, kes kannab hetkel USA Antidopingu Agentuuri (USADA) määratud eluaegset võistluskeeldu, lõpetas 2009. aasta Tour de France`i kolmanda kohaga.

Ameeriklane jäeti dopingu kasutamise tõttu ilma oma seitsmest järjestikusest Touri üldvõidust, milleni ta jõudis aastatel 1999-2005.