TILLUsõitudel, mis olid mõeldud kuni 8-aastastele ning kus sai valida 400, 700 meetri ning 1 km distantsi vahel, osales 2060 last. MINImaratoni sõitudel, mis oli 8-aastastele ja vanematele 5,1 km pikkusel rajal, osales 823 koolinoort.

“Meil on ülimalt hea meel igal aastal tervitada rattamaratoni lasteüritustel nii suurt arvu osalejaid,” sõnas Indrek Kelk, 18. Tartu Rattamaratoni võistluse direktor. “See näitab, et lapsed ja noored on spordi juures ning nad naudivad seda ja, nagu näha, rattaspordil on tulevikku. Meie ürituste erakorduse kinnituseks võin tuua Šveitsi reisikorraldaja, kellega koos täna lasteüritusel ringi käisin ja kes on käinud enamustel suurimatel maratonidel. Tema siiras imestus, kui palju lapsi koos oma lastevanematega kohal on ning et juba pooleteise aastane on ratta seljas distantsi läbimas, pani mind tõesti uhkust tundma, et eestlane on sportlik rahvas!”

Ühtlasi oli 18. Tartu Rattamaratoni lasteüritus lastele mõeldud aasta läbi vältava Tartu Maratoni Mini Kuubiku spordiürituste sarja eelviimaseks etapiks. Esmakordselt kuuluvad sarja kõik kuus Klubi Tartu Maratoni korraldatavat üritust: Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli, Tartu Rulluisumaratoni, Tartu Rattamaratoni ja Tartu Linnamaratoni lasteüritused. Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja läbimiseks on lastel vaja osaleda vähemalt neljal üritusel võimalikust kuuest.

Järgmine ning ühtlasi sarja viimane etapp toimub juba kahe nädala pärast, 3. oktoobril 4. Tartu Linnamaratoni ürituste raames.

Homme, 20. septembril toimuvad 18. Tartu Rattamaratoni põhisõidud Otepää ja Elva vahelistel metsateedel.