„Sportland on oma rattabrändidega jõudsalt tulnud turule viimase kolme aasta jooksul. Olles Tartu Rattaralli ametlik spordipartner, oli järgmiseks loogiliseks sammuks tehnilise abi/rattahoolduse järgmisele tasemele viimine,“ kommenteeris vastutusrikka ülesande ette võtnud Sportlandi rattaabi esindaja Dima Smirnov. „Arvame, et suudame ka selles valdkonnas tuntud tegijatele konkurentsi pakkuda“.

Kui varasemalt on Rattaralli rattaabi ja hooldus hõlmanud teeninduspunktides olevat tehnilist rattaabi, kus on piiratud valikus varuosad ja paremal juhul kõveraks sõidetud jookse vahetada, siis seekord on Sportland välja tulnud suure valiku erinevate varuosade ja –rehvidega ning kõige tipuks on igas punktis varuratas ühele õnnetule (või õnnelikule), kes oma sõiduriista totaalselt ära suudab lõhkuda.

„Igas TP-s on olemas üks Bottecchia maanteratas, mis on osalejate kasutada, kui enda rattaga peaks midagi eriti halba juhtuma,“ ütles Smirnov. “Raamisuuruseks saab olema keskmine suurus (54), kuid siin pigem lähtume igal juhul sellest, et osaleja saab rada lõpuni sõita,“ lisas ta. Varuratast kahjuks endale jätta ei saa. Selle peab pärast finišit siiski tagasi andma.

„Sportlandi rattaabi aitab ilmselt enamikke hätta sattunud osalejaid, kuid isegi see pole kõikvõimas. Ennekõike tuleb kõigil ise end aidata – kaasa võtta varukumm ja pump või õhuballoon. Teeninduspunktid on ennekõike mõeldud siiski lisaabi saamiseks tehnilise rikke korral,“ lisas võistluste direktor Indrek Kelk.

„Lisaks tuleks osalejatel kindlasti jälgida põhilisi ohutusreegleid ja nii vähendatakse võimalust, et sõidu ajal üldse mingit rattaabi vaja peaks minema“. Viimase nõuandega seoses tasub vaadata spetsiaalselt tänavuseks Rattaralliks valminud ohutusreeglite ja rajaetiketi õppevideot!

Ida-Euroopa suurim rattasündmus 34. Tartu Rattaralli saab stardi pühapäeval, 31. mail. Kokku osaleb üle 8000 rattasõbra. Kavas on 142km ja 63km pikkused distantsid, mis kulgevad Tartust põhja pool, Vooremaa ja Jõgeva kandis. Lisaks toimuvad laupäeval Tartu kesklinnas Rattaralli lasteüritused.

Reedel ja laupäeval juhatab aga suure rattanädalavahetuse sisse profiratturite mõõduvõtt Tour of Estonia.