Vihmases ilmas võttis esikoha heas hoos olev Tanel Kangert ajaga 2:50.44. Teiseks tuli Erki Pütsep 2:52.34 ning kolmandaks mullune võitja ja Euroopa Meister maastikurattamaratonis Allan Oras 2:54.44-ga.

Värske Tartu Rattamaratoni võitja Kangert oli rajal cyclo-cross rattaga, mille valik tema sõnul õigustas ennast tänu sõitja kergele kaalule. „Võistlus poodiumikohtadele käis nelja mehe vahel. Raja alguses oli enesetunne pigem kehv, kuid hiljem paranes. Lõpus õnnestus teistel eest ära sõita,“ kommenteeris Kangert võistlust. Järgmisena ootab teda MM Austraalias.

Pütsepa sõnul jäi tal täna esikohale tõusmisest veidi puudu. „Taneli rattavalik õigustas ennast ning täna oli ta lihtsalt kiirem,“ rääkis Pütsep, kes poolel distantsil ka kukkus.

Profisportlase karjääri lõpetanud Oras ütles, et enne starti ei olnud enesetunne kõige parem, kuid ta suutis end kokku võtta ja hea tulemuse teha. „See on aasta tippsündmus maastikurattasõidus, milleks valmistuvad tuhanded inimesed. Läksin rajale ikka verd valama ja võidu sõitma, kuid üsna pea oli selge, et mehed mu kõrval on klass omaette,“ tunnistas Oras. Ta leidis, et sündmus oli mõnus ja rõõmustas, et vaatamata vihmasele ilmale tuli nii palju rahvast rattureid vaatama ja neile kaasa elama.