“Tänavune võistlus tõotab tulla erakordselt põnev ning on maiuspalaks kodustele rattaspordihuvilistele. Starti tuleb Eesti hetke kindlasti tuntuim jalgrattur – Astana meeskonna liidri Vincenzo Nibali olulisim abimees Tanel Kangert. "Üllatusesinejana" pakub grupisõidus noorematele kolleegidele konkurentsi meie läbi aegade parim sprinter Jaan Kirsipuu,” lausus Maxima GP peakorraldaja Tõnu Tamm.

Tanel Kangerti jaoks on pühapäeval Pirital sõidetav Maxima GP Lauri Ausi mälestussõit esimene võistlus pärast 26. juulit, mil ta lõpetas maailma mainekaima velotuuri Tour de France 22. kohaga. Tänavune Lauri Ausi mälestussõit on ajaloos esimene kord, kui 28-aastast Kangertit Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal võidu sõitmas näeb.

Kõrvuti Kangertiga on pühapäeval 126-kilomeetrise profisõidu stardis ka meie rattalegend, 46-aastane Jaan Kirsipuu CFC Spordiklubist. Kokku neli Tour de France’i etappi võitnud ning ainsa eestlasena suurtuuril ka kollast liidrisärki kandnud Kirsipuu võistles viimati Lauri Ausi mälestussõidul 2012. aastal, tänavune on tema esimene osalemine amatöörina.

Jalgrattaspordi maailmanimedest osaleb pühapäevasel Maxima GP-l ka leedulane Tomas Vaitkus, kes on 2002. aasta alla 23-aastaste maailmameister eraldistardis. Vaitkus on võitnud ka 2006. aastal maineka Giro d’Italia etapi, edestades toona teiste hulgas tuntud mägedekuningat Alberto Contadori. Kõikidel seni toimunud Lauri Ausi mälestuseks korraldatud võidusõitudel osalenud Soome rattaklubi TWD-Länken ridadest on Maxima GP starti oodatud tänavune põhjanaabrite meister grupi- ja eraldistardis, Samuel Pökälä.

Kell 11 algavale profiratturite 126-kilomeetrisele põhisõidule on oodata ka suurt hulka Tartus EM-il startivaid võistlejaid. Oodata on nii Eesti kui ka Soome ja Läti noortekoondiste parimate mõõduvõttu, kokku on põhisõidule registreeritud ligi 120 võistlejat viiest riigist.

Pärast proffide võidusõitu ja eeldatavalt väga põnevat grupifinišit algab kell 14 ringrajal kogu perega läbimiseks sobiv kuuekilomeetrine Peresõit. Kell 14:45 antakse start traditsioonilisele Tillusõidule – pere kõige väiksematele liikmetele mõeldud distantsi pikkus on 200 meetrit. Päeva lõpetab võistluste parimate autasustamine ning kõigi võidusõitudel osalenute vahel korraldatav loos, kus Maxima Eesti toel saab õnnelik võitja endale ja oma perele Jaan Kirsipuu poolt välja valitud kolm jalgratast.

Maxima GP ajal muutub Pirita liikluskorraldus, mistõttu kutsuvad korraldajad nii Piritale sõitvaid autojuhte kui ka kõiki kohalikke elanikke üles tähelepanelikkusele. Kell 9-18 on sõidukitele suletud Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrada ning osaliselt linnast väljuv sõidusuund Pirita teel alates Rummu teest kuni Kloostrimetsa teeni. Kesklinnast Viimisse suundudes on soovitatav Pirita tee asemel kasutada marsruuti Narva maantee – Pärnamäe tee või sõita Laagna tee kaudu.