Mõlemad Vändras Erich Perneri juhendamisel spordimeesteks sirgunud eestlased kuulusid üheksaliikmelisse jooksikute gruppi, mis etapi edenes ükshaaval kahanema hakkas. Ka Kangert jäi lõpuks liidritest maha - tõsi, põhjuseks meeskonnakaaslase Vincenzo Nibali järgiootamine, mitte kehv sõiduvorm.

"Täna tegutsesin täpselt nii nagu meil hommikul plaanitud oli: üks mees ehk mina lähen jooksikutega kaasa ja kui viimasel tõusul tekib vajadus Nibalit järgi oodata, siis teen seda. Nii läkski."

Vana kamraadi Taaramäe jooksikute hulka kuulumine tegi Kangertil tuju heaks.

"Teadsime juba sõidu eel teineteise tänaseid plaane ja kui ees kiirendati, siis leppisime kokku, et lähme oma diiselmootoritega, millel kiirust pole, rahulikult omas tempos liidritele järgi. Nii meenutasimegi vanu aegu, motiveerides ja aidates üksteist," sõnas Kangert Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kas Kangertil tekkinuks ka ise võimalus esikoha eest sõita, kui poleks olnud vaja Nibalit aidata?

"Ei, parimal juhul oleksin ma võistelnud teise koha nimel, sest Taaramäel oli 2000 pluss meetritel lihtsalt nii palju rohkem hapnikku. Mida kõrgemale mägedesse jõudsime, seda paremaks ta läks."

"Ma arvan, et Reinu suurepärases vormis on oma roll järjestikustes mäelaagrites, mis velotuurile eelnesid. Ta on ohverdanud palju selle võidu nimel. Ja eks looduse poolest ole ka tõesti palju juurde antud."

Tänavusel velotuuril, kus jääb sõita vaid homne sile etapp, pani Kangert endale hindeks 3+.

"Ootasin tuuri algusest enamat. Mitte otseselt etapivõite - see polnuks reaalne -, aga lihtsalt vorm oli oodatust kehvem. Isegi pärast puhkepäeva polnud jalad värsked. Õnneks on tase juba selline, et ka kehva päevaga jõuan enam-vähem sõita. Veel eile oli ilmselt mu senise karjääri halvim enesetunne suurtuuril, täna aga vastupidiselt väga hea."

"Samas oli see kokkuvõttes mu meeldejäävaim suurtuur. Ootused olid tiimil ju kõrged, aga pärast kümmet päeva tundus, et ei tule midagi. Õnneks ei andnud keegi alla ning lõpuks suutsimegi Nibali võidule aidata. Just tänu erilisele lõpplahendusele nimetaksingi seda oma meeldejäävaimaks tuuriks," lisas Kangert lõpetuseks.