„Lõpuks ometi sai kaelast ära,“ kostis Kangert vahetut emotsiooni ilustamata Vuelta finišipaigas Madridis. Seljataga 3300 kilomeetrit ja enam kui 84 tundi pedaalimist. „Eks ma eeldasin, et võidusõit tuleb raske, sest Vincenzo Nibali tuli esikohta püüdma ja meie kõik teda aitama, aga see oli ränk. Pakun, et tuur ise oli sama raske kui kevadel Giro d´Italia, aga hooaja lõpus läheb taastumine vaevalisemalt. Ei olnud enam seda värskust,“ rääkis Kangert, kes kevadise Giro lõpetas 14. kohaga.

Kuigi loodetud esikohta ei tulnud ja Nibali pidi "vanakese" Chris Horneri järel rahulduma teise kohaga olid tiimi ülemused sõitjate panuse ja motiveeritusega rahul. "Keegi pole ühtegi halba sõna öelnud. Tegime, mis suutsime, proovisime Hornerit murda. Aga ameeriklane oli mägedes väga kõva. Tuuri eel teda favoriitide sekka kindlasti ei arvatud, ta on üldse sel aastal vähe võistelnud. Keegi ei osanud karta. Ma olin isegi üllatunud tema avalduse üle, kui ta tuuri algul pärast etapivõitu ütles, et eesmärk on Vuelta üldkokkuvõttes ära võita," meenutas Kangert kahe nädala taguseid mõtteid.

41-aastasest Chris Hornerist sai kõigi aegade vanim suurtuuride võitja. Varasem "tippmark" pärines 1922. aastast ja oli nii lahja kui 36 eluaastat. Astana liider Nibali teenis Vueltal 37 sekundilise kaotusega teise koha. Kolmas oli hispaanlane Alejandro Valverde, mahajäämusega 1.36. Kangert kaotas võitjale 14.05.

Kuigi Kangert sõitis Vueltal välja eestlaste kõigi aegade parima üldkoha, siis ajaline kaotus oli tal suurem kui Jaanus Kuumal 1989. aastal. Toona 14. kohaga tuuri lõpetanud Kuum kaotas võitjale Pedro Delgadole 13 minutit ja 4 sekundit.