Võib öelda, et tegu on Kangerti kodutuuriga, sest tema residents Hispaanias Gironas jääb samasse regiooni, kus kulgeb nädal aega vältav võidusõit. Mägesid hakatakse ületama kohe esimesel etapil ja nii sisuliselt lõpuni välja. Vaid viies ja seitsmes etapp on vähe kergema reljeefiga.

Lisaks Kangertile peaksid Astana meeskonnas Kataloonia velotuuril startima Fabio Aru, Mikel Landa, Paolo Tiralongo, Andrei Zeits, Diego Rosa ja uusproff Miguel Angel Lopez. Üks koht on veel vakantne, sest varasemalt samuti startijate nimekirjas olnud Lieuwe Westra võeti listist maha.

Kangert on Kataloonia velotuuril varasemalt osalenud vaid korra. See juhtus 2011. aastal, kui ta tegi debüüdi Astana meeskonnas. Üldkohaks märgiti siis 67. Aasta varem mahtus aga Rein Taaramäe kokkuvõttes poodiumi kolmandale astmele.

Suurfavoriitidena on seekord stardis Joaquin Rodriguez (Katjuša), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Alejandro Valverde (Movistar), Chris Froome (Sky), Daniel Martin (Cannondale-Garmin) ja Rigoberto Uran (Etixx-QuickStep).