Esimene etapp, millel pikkust 170 kilomeetrit viis ratturid läbi Rapla, Järvakandi ja Vändra Pärnusse.

Päeva otsustav äraminek leidis aset umbes 80. kilomeetril kui eest pääses 15-meheline grupp, mis jäi ette lõpuni. Kõige pikema kõrre tõmbasid finišiheitluses Rootsi amatöörklubi Bliz-Merida sõitjad, keda oli juhtgrupis kaks. Musta tööd tegi hollandlane Yannick Janssen ja võidu noppis soomlane Matti Manninen, kes oli kiireim olnud ka Vändra vahefinišis. Võiduaeg 3:28.53, mis teeb keskmiseks kiiruseks 48,8 km/h.

Mulluste Euroopa meistrivõistluste 5. koha mehele jackpot, sest võiduga kaasnes ka liidrisärk ning kõige võitluslikuma ratturi särk. Teine oli etapil ukrainlane Andriy Kulik (Kolss-BDC) ja kolmas Saksama koondise liige Henning Bommel. Peagrupp kaotas esimestele 1.31.

Vaata etapi tulemusi SIIT!

Parima eestlasena sai etapil 15. koha Kristjan Neemela (+1.20 ; Reginal Team Tartumaa). Eesti koondise ratturitest oli sunnitud tuuri katkestama Norman Vahtra, kes sai kukkumises vasakule käele sügava haava. Luud jäid terveks, kuid haav vajas koheselt tohterdamist ja sõitu polnud võimalik jätkata.

Üldarvestuses on Mannineni edu Kuliki ees 5 sekundit, Bommel kaotab 9 sekundit.

Vaata üldjärjestust SIIT!

Homne etapp viib ratturid Pärnust Valgasse.

Eelinfo:

Eestist on kolmeetapilisel velotuuril väljas kaks meeskonda. Eesti koondis, kus sõidavad U23 vanuseklassi ratturid Endrik Puntso, Ekke-Kaur Vosman, Peeter Pung, Gert Kivistik, Norman Vahtra ja Greg Hallop ning Team Tartumaa, kelle ridadesse kuuluvad samuti noored võidusõitjad Kristjan Neemela, Sten-Erik Ottender, Peeter Tarvis, Raul Volmer, Karl Arnold Vendelin ja Janar Juss.

Värskelt Tartus peetud maanteesõidu Euroopa meistrivõistlustelt on Balti Keti velotuuri stardis U23 grupisõidu hõbe venelane Mamõr Staš. Samas sõidus 20ne parema hulka jõudnud ratturitest alustavad tuuri ka poolakas Adrian Banaszek (10. koht), valgevenelane Roman Tšiškov (11), lätlane Krists Neilands ja leedulane Raimondas Rumšas juunior.