Antud meistrivõistlused olid rattaspordis sel aastal esimesed, mille raames anti välja ka erikujundusega medalid, mis on valminud spetsiaalselt Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Meeste eliitklassis tuli Eesti meistriks Caspar Austa Tartu Ülikooli spordiklubist (aeg 51.13). Teisele kohale sõitis ennast Taavi Kannimäe Saksa Automaatika Proteamist (51.56) ja kolmandale Vahur Valvas Rein Taaramäe rattaklubist (52.17). Mehed sõitsid 18 kilomeetrit (3x6 km).

Värske meistri sõnul olid ilmastikuolud talvekrossiks ideaalsed ning üle aastate sai rajal pori asemel võideldud hoopis pehme lumega. „Minu jaoks on seekordne meistritiitel eriline, kuna esimest korda elus olin seotud kolme erineva rolliga. Võistluse peakorraldajana alustasin juba hommikul kella seitsmest raja ettevalmistustöödega, peale seda toetasin treenerina oma Tartu Ülikooli spordiklubi õpilasi, kes enda vanuseklassis (M14 ja M16) samuti parima tulemuse koju tõid ning lisaks sellele kõigele tuli veel ka ise võistelda ja rajal maksimum anda,“ võttis Austa emotsionaalse päeva kokku.

Naiste eliitklassi kaks esikohta läksid Kalevi Jalgrattakoolile, Maris Õispuu lõpetas esimesel (30.11) ja Merili Sirvel (30.57) teisel kohal ning kolmandale kohale sõitis end Janelle Uibokand Pelotonist (32.03).