Tänane finiš asus 900-meetrise, kohati 9-protsendilise tõusu lõpus ja esimesena ületas lõpujoone Israel Cycling Academy eest sõitev kanadalane Benjamin Perry.

34 km enne lõppu põgenes peagrupist viis ratturit, veidi hiljem liitusid nendega veel kaks meest ja kui sõita jäi alla kümne kilomeetri, oli juhtgrupp kahanenud neljameheliseks. Juhtneliku edu peagrupi ees oli 48 sekundit.

Kolm kilomeetrit enne lõppu olnud langusel võttis jälitav peagrupp hoo üles ja enne lõputõusu olnud sillal oldi juba silmsides. “Enda arust ma lõputõusul erilist rünnakut ei korraldanud, hoidsin lihtsalt oma tempot, aga keegi järele igatahes ei jõudnud,” sõnas võitja finišis. Taktiliselt sõitis Israel Cycling Academy väga targalt.

“Kerge ei olnud, teised tiimid korraldasid pidevalt äraminekuid, mina sain lisaks veel kruusal rehvist jagu. Õnneks lõpupoole suutsin õigel ajal hüpata sellesse punti, kes lõplikult eest läksid. Tööd tegi seal igaüks mehemoodi,” oli Berry tänulik.

Kuigi Berryl ja eile võitnud lätlasel Bogdanovicsil on sama aeg üldarvestuses, jätkab kollases Hansgrohe liidrisärgis esimese etapi võitnud Maris Bogdanovics tänu tänasele esimese vahefiniši võidule. Lätlasele kuulub endiselt ka võitluslikuma ratturi särk, aktiivseimaks ratturiks tõusis Andris Vosekalns Rietumu Banka Riga esindusest.

Noorratturite arvestuses on valge särk teist etappi järjest Eesti koondislase Silver Mäoma seljas. Homme jõuab velotuur Eestimaa pinnale, ees ootab 220 kilomeetrine etapp Tartust Eesti Rahva Muuseumi eest Pirita Velotrekini Tallinnas. Otseülekanne algab kell 10.55.

Vaata teise etapi tulemusi SIIT.