Kõik sõidud toimuvad pealinnas, Pirita-Kose ringrajal. Maxima GP põhivõistluse distants, kuhu oodatakse litsentseeritud rattureid, on pikkusega 126 kilomeetrit. Harrastajatele pakutakse võimalust võtta mõõtu samal rajal 54 kilomeetrit sõites. Kogu perega saab ajavõtuta läbi sõita 6 kilomeetrit. Kuni kuueaastastele lastele suunatud tillusõidud peetakse 200 meetrisel lõigul.

Maxima GP peakorraldaja sõnul on Lauri Ausi mälestuseks peetavast rattasõbra päevast saanud südamlik traditsioon, mis kannab edasi sportlikku vaimu. “Tänavu ootame võistlustel osalema Eesti, Läti ja Soome paremad rattureid ning muidugi kõiki harrastajaid. Iga rattasõber saab registreeruda veebis www.maximagp.ee juba praegu,“ rääkis CFC Spordiklubi juhatuse liige Tõnu Tamm.

Mitme aasta vältel sündmust toetanud Maxima Eesti tegevdirektor Vygintas Šapokas rõhutas, et oodatud on terved pered ja kõige tillumad. “Loodame, et tippratturi mälestuseks peetavad võistlused loovad seeläbi Eesti rattasportlastele järelkasvu ja innustavad rattasõpru pürgima üha kõrgemate saavutuste poole. Et võistlustulle astujad end rattal kindlalt tunneksid, korraldame tänavu ka võistluseelseid ühistreeninguid,“ lisas Šapokas.

Kõiki rattasportlasi ja harrastajaid oodatakse võistluseelsetele ühistreeningutele 13. ja 20. juulil kell 18.30 Neid juhendavad Gert Jõeäär ja Jaan Kirsipuu.

Kümnekordne Eesti meister Lauri Aus (1970-2003) alustas profikarjääri 1995. aastal ja saavutas edukal sportlasteel 11 UCI võitu.

Kõigi pere-, rahva- ja tillusõidus osalejate vahel loosib Maxima Eesti jalgrataste komplekti väärtuses 2000 eurot. Auhinda aitab Hawaii Ekspressi kaupluses välja valida rattalegend Jaan Kirsipuu.

Täpsem info Maxima GP ja ühistreeningute kohta: www.maximagp.ee.