"Tere sõbrad. Täna (eile - toim.) andis LP väikse ülevaate minu tulevast aastast, kus suurelt rõhutati Girol tiimi liidrina startimist. Eks omapoolne selgitus kulub kah vist marjaks ära, ma ei vaata kohe üldse Giro poolegi, ma ei võta seda hooaja tippsündmusena, kuigi kindlasti see võiks olla just see koht, kus end realiseerida.

Minu tüüp on aga vähe teine, kui et keskenduda vaid ühele sõidule ja panna kõik ühele kaardile, võtan võidusõidu korraga ja proovin panna igal pool kus jaksan ning seega on minu jaoks oluline iga sõit, olgu ma seal siis tiimi liider või abimees, oma roll tuleb alati hetkeseisu arvestades maksimaalselt välja mängida. Praegu on silme ees Austraalia World Touri sõit Down Under ning pärast seda keskendun järgmisteks sõitudeks, step by step sõit-sõidu järel tuleb olukorda analüüsida ja just seda soovivad ka tiimi juhid.

Mulle on öeldud mitu korda, et me ei lähe kuhugi mingit kindlat kohta püüdma, võtame päev-päeva ja sõit-sõidu järel, olulisem on anda endast maksimum nii võidusõidul ja enne võidusõitu. See tähendab, et puuduksid vabandused, et tegin liiga palju või vähe trenni või olin lihtsalt ülekaalus kui jõuad võidusõidule hetke maksimum konditsioonis, siis tuleb olla ka rahul selle tulemusega, mis sealt saad!

Giro liidri rollist pole mõtet rääkida aga kuna minul ja Zakarinil on selleks füsioloogilised eeldused võrreldes teiste kaaslastega, siis üks meist võiks selle rolli välja kanda, kumb seda paremini suudab näitab juba aeg.

Esimene tiimi treeninglaager on siis pea, et läbi ja olen korralikult treeninud ning asjadele lähenenud nati teisiti kui varasemalt, kuid keha on siiani positiivselt reageerinud. See tähendab enesetunne on aina paremaks läinud, uue treeneriga olen nüüdseks 1.5 kuud koostööd teinud, mulle meeldib tema stiil, kuid kas see mulle ka sobib näitab juba aeg, igatahes võtsin muutused õhinaga vastu sest samade koormustega ja stiiliga edasi lasta pole suurt mõtet, sest senine mudel mind enam ilmselt edasi ei arendaks ning lollilt õnnele lootma ma kah ei taha jääda nii, et kui uuel aastal siit-sealt arengut näha on, siis see poleks puhas õnn, vaid pigem raske töö vili.

Numbritest rääkides. siis olen tiimi laagris kahe nädalaga 70h ratta seljas istunud, mida on märksa rohkem kui varasematel aastatel, ilmad on olnud päris head, vaid viimased paar treeningut oleme ka kehvema ilmaga võidelnud."

Hooaja plaan 2016

Jaanuar
Down Under
Cadel Evans Oceanian Race

Veebruar
Tour of Algarve

Märts
Paris-Nice
Tour of Catalunya

Aprill
Liege Bastogne Liege
Tour de Romandie

Mai
Giro d'Italia

Juuni
Tour of Slovenia

Juuli
Tour of Poland

August
Rio Olympic Games
Gp Plouay

September
Gp Montreal
Gp Quebec
European CM

Oktoober
Tour of Lombardy
Maailmameistrivõistlused