Taaramäe aimab oma rolli nendel sõitudel, kuigi täpsemaid juhiseid esialgu mõistagi pole. "Astana staarid Vincenzo Nibali ja Fabio Aru peaks olema meeskonnas ja ma arvan, et minu ülesandeks saab olema neid aidata," vastas Taaramäe esimese emotsiooni pealt ning lisas: "Aga mine tea, ehk antakse mulle jokkeri ülesanne. Olen viimasel ajal olnud heas hoos, tiim võtab mind tugeva lülina. Võib-olla lubatakse sõidu lõpufaasis mõne grupiga kaasa minna. Loomulikult, kui ma sel hetkel veel ees olen."

Taaramäe on varasematel aastatel korduvalt võistelnud mõlemal sõidul, trass ning olud talle hästi teada. "Pigem sobib mulle enam Liege-Bastogne-Liege. Seal on üks äärmiselt ebamugav koht, mis mulle ei meeldi, aga kui sellest edukalt üle saan, siis mine tea. Konkreetsel sõidul peab olema äärmiselt nahaalne, kuna teed kitsad ja heal positsioonil olemiseks ruumi kõigile ei jagu," kirjeldas Taaramäe ees ootavaid olusid.

Pärast eelpool nimetatud klassikuid stardib eestlasest Astana uustulnuk 28. aprillil Šveitsis peetaval Romandia velotuuril. Selleks hetkeks peaks vormikõver olema tipus ja positiivset mõju avaldama Alpides tehtud kõrgmägede laager. Baski tuuriga, kus kõrget üldkohta küll ei tulnud, jäi Taaramäe ikkagi rahule. "Ega üldarvestuse seitsmes või kaheksas koht poleks minus erilist emotsiooni tekitanud. Kõik, mis jääb alla poodiumi, on nii ja naa. Praegu põlen tegelikult soovist Giro d´Italia ära proovida, aga seda pigem ei juhtu. Mind ei ole isegi varumeeste nimekirjas. Tore oleks kogeda midagi uut, aga jääb vist mõneks järgmiseks korraks," oli Taaramäe Girole pääsemise osas skeptiline.

Muide, Taaramäe sõitis Baski tuuril Eestile kaudselt välja olümpiakoha. Kui Eesti aasta lõpus lukku minevate erinevate riikide edetabelite arvestuses (World Tour ja Europe Tour) olümpiale kvalifitseerujate hulka ei mahu, läheb käiku lisaklasusel. Kui riigil on rattur, kes saanud hooaja jooksul vähemalt ühe World Touri edetabeli punkti, saab riik ühe olümpiakoha. Taaramäe teenis Baski velotuuri eelviimasel etapil saadud 4. koha eest vajamineva ühe punkti. Miinimumide miinimum on täidetud.