Esimest korda ajaloos toimub Eesti meistrivõistluste raames rattaspordi populariseerimiseks korraldatav ühistreening „ASTRI COFFEE RIDE“. COFFEE RIDE saab alguse esmaspäeval, 26. juunil Lähte Spordihoone eest. Tegemist on rahulikus tempos toimuva ühistreeninguga, mis lõppeb mõnusa kohvipausi ja aruteluga rattaspordi teemadel, kirjutab Eesti Jalgratturite Liidu koduleht, kes tegi Taaramäega väikse intervjuu.

Kui tähtsaks pead Eesti meistrivõistluseid maanteesõidus?

R.T.: Kui aus olla, siis EMV maanteesõidus pole minu jaoks kõige tähtsam sõit, sest Eesti meistrisärk ratturitele kahjuks uut lepingut ei garanteeri. Suurtes rattariikides nagu näiteks Itaalias on olukord vastupidine, aga sellest hoolimata võib meister lepinguta jääda (nt eelmise aasta Šveitsi meister). Pigem on riigi meistrivõistlustel osalemine ja meistrisärgis sõitmine ratturile suur au, mis annab hea tunde.

Kas Eesti meistrivõistlused mahuvad ka sinu selle aasta programmi?

R.T: Coffe Ride sõidul plaanin kindlasti osaleda, aga meistritiitli nimel ma 90% tõenäosusega sel aastal ei sõida.

Kui raskeks hindad Eesti mõistes Lähte EMV radasid? Keda pead selle aasta favoriitideks?

R.T.: Sõitsin temposõidu raja juuni alguses läbi. Tegemist on väga kiire rajaga, mis rikastatud mitmete tõusude ja laugete laskumistega. Rajaprofiil peaks võimaldama sõltuvalt tuulest kiirust 60-70km/h. Grupisõidu rada võib maailma mastaabis pidada pigem lihtsaks ning soosib eelkõige sprintereid. Eesti mõistes on rada raske ja amatööride ning proffide osas peaks vahe selgelt välja tulema. Grupisõidu favoriidiks pean Mihkel Räime ja eraldistardis Gert Jõeäärt.

Kui tihti käid sõpradega peale võistlusi nn coffee ride'il ?

R.T.: Ma lõpetan iga trenni nn kohvipeatusega, aga kohvisõit on sellisele treeningule pigem hellitusnimi, enamasti järgneb raskele treeningule poepeatus koogi -või jäätiseampsuga.

Üritus on kõigile osalejatele TASUTA, soovituslik registreerimine ejl@ejl.ee