Astana stardib 5-päeva kestvale tuurile koosseisus Luis León Sánchez, Michele Scarponi, Valerio Agnoli, Rein Taaramäe, Maxat Ajazbajev, Arman Kamõshev, Bakhtiar Kozhatajev ja Davide Malacarne. Tiimi liidriks on ülesandmise põhjal hispaanlane Luis León Sánchez.

Volta ao Algarve em Bicicleta on rajaprofiililt raske mitmepäevasõit. Karme tõuse jagub kõikidele päevadele ja ka 18 km pikkune eraldistart on üles-alla profiiliga. Tiitlit asub kaitsma grupisõidu maailmameister Michal Kwiatkowski (Etixx - Quick Step).

Taaramäe jõudis Portugali eile pärastlõunal, autoga, otse Hispaaniast. Laupäevane ränk pingutus on tema enda sõnul keha korralikult kurnanud, kuid pühapäeval võistlusrajal see väga tunda ei andnud. Taaramäe katkestas pühapäeval Almeria ühepäevasõidu alles lõpukilomeetritel tehnilise rikke tõttu. Küljetuulega võideldes käis tema ratta esijooks kaasvõistleja tagumise käiguvahetaja pihta ning kodarate purunemine viskas jooksu kaheksaks. Küljetuulega oli suur grupp ribadeks ning abi polnud võimalik saada.

2011. aastal sai Taaramäe Cofidise tiimi liidrina Algarve velotuuril 7. koha. Toona võitis Tony Martin, Luis León Sánchez oli kohe Taaramäe seljataga kaheksas.