Suurbritannia kõige dekoreeritum olümpiasportlane on allergia ja hingamisprobleemide vastu võtnud keelatud steroidi triamtsinoloon (kortikosteroid, millel on põletikuvastane, immuunsust pärssiv, sügelemisvastane ning allergiavastane toime - toim).

Wigginsil on sellele ravimile arstlik luba (dopinguküttide maailmas TUE ehk therapeutic use exemptions). Ratturi sõnul taotles ta seda selleks, et "tegutseda mängureeglite piires".

"Seda ei kasutatud sooritusvõime parandamiseks," ütles Brailsford BBC-le "Tean Bradleyd pikka aega. Ta on astmaatik ning võidelnud allergiatega nii kaua, kui mina teda tean."

"Tean, et kui tal soovitati spetsialisti poole pöörduda, tegi ta seda ja sai ametnikelt vastava loa. Usaldan ja usun selle protsessi puhtusesse."

52-aastane Brailsford lisas, et Sky tiim, kus Wiggins 2010.-2015. aastani sõitis, kujundab hetkel seisukohta, kas nad peaksid edaspidi oma ratturite TUE-d ise avalikustama.

Fancy Bearsi kätte saadud antidopingu dokumentidest selgub, et Wiggins võttis triamtsinolooni vahetult enne 2011. ja 2012. aasta Tour de France'i ning ka 2013. aasta Giro d'Italia eel. Tekib aga küsimus, miks ei vajanud Wiggins sama rohtu enne 2011. ega pärast 2013. aastat.

"Paljude TUE-de, eriti astmaatikute ja allergikute puhul kehtib reegel, et ei tasu oodata, kuni sa päriselt astma käes kannatad. Arvan, et siinkohal on tegemist sarnase olukorraga," ütles Brailsford.