Inimtegevuse ja loodusmõjude tagajärjel suures ulatuses rada muutnud rattamaratoni peakorraldaja Ivar Tupp sõnas, et rada on hea ning peaks „vere käima panema“ ka suurimatel maastikusõidu entusiastidel. „Oleme võistlustrassi võtnud mitme erineva stiiliga rajalõike, mis peaks sõidumõnu pakkuma ka kõige nõudlikumale maastikurattasõbrale. Loomulikult seab piirid Eesti maastiku iseärasus, kuid Haanja kõrgustiku piirkond on selles osas ehk Eesti mitmekülgseim ning loodame, et osalejad saavad mõnusa elamuse,“ lausus Tupp.

17. Rõuge rattamaratonil on kollane Tallinki liidrisärk kaitsta viimaste aastate maastikumaratonide valitsejal Caspar Austal (A&T Sport Team), kelle lähimad konkurendid sarja üldarvestuses on Dimitri Sorokins (Rietumu Delfin) ja Austa klubikaaslane Sten-Erik Ottender. Naiste liidrina asub valges Tallinki liidrisärgis rajale Greete Steinburg (RedBike/Purustaja), kellel on õnnestunud mõlemad seni toimunud kaks etappi võita. Lühisõidu punast Sportlandi liidrisärki on au kanda Markus Pajuril (KJK/Sportland Bottecchia Team).

Võistkondade arvestuses asub tabeli esimesel positsioonil RedBike-Actual ning naiskondade arvestuses RedBike/Purustaja.

Aktiivseima ratturi särk kuulub sarja liidrikohta hoidvale Austale, kuid tema seda kanda ei saa ning rohelises aktiivseima ratturi särgis tuiskab Rõuge Ööbikuorus rajale Dimitri Sorokins.

Võidusõitu on võimalik otsepildis vaadata Delfi TV vahendusel.