"Esimene päev Alpides lubas, et selle aasta tuurilt võib midagi tulla. Paar päeva hiljem olin sunnitud ajalimiidi ületamisel võidusõidu sootuks pooleli jätma. Sellel teemal rohkem peatuda ei soovikski. Kibedat pilli ei suutnud ma veel mitu nädalat hiljemgi alla neelata. Vaevlesin kodus tõsise depressiooniga, meelsaim tegevus oli diivanil lesimine ja teise seina vahtimine. Trennis käisin siiski iga päev ja see aitaski päevad kuidagi üle elada," kirjutas Taaramäe oma Facebooki lehel.

Eestlasel on jäänud tänavu teha veel viis starti - 9. septembril Tour de Doubsil, 15. septembril Bernocci ja päev hiljem Agostini klassikul, 23. septembril Gevaudinis ning lõpuks Innsbruckis grupisõidu MM-il.

"Kalender on hooaja lõpus maru õhuke, sest meeskond ei sõida Hispaania tuuri ja jäi kõrvale ka hetkel toimuvast Saksamaa velotuurist. Soovisin küll osaleda 1. septembril algaval Britannia tuuril, kuid kuna paljud meeskonnakaaslased ei saanud TdF-il ja Šveitsi tuuril sõita, siis olin kohustatud enda koha sõbrale andma, kes juunis ja juulis oli sunnitud kodus passima."

"Aga eneseusk on mul alles ja vigadeparandused loodan uuel aastal teha ning tulemusteks realiseerida. Mis saab minu kodumeeskonnast uuel aastal seda ma ei oska öelda. Word Touri litsentsi taotlus on sisse antud ja maailma parim ühepäevasõitjaga uueks aastaks käed löödud," lõpetas Taaramäe optimistlikult.