55-kilomeetrine maraton saab stardipaugu Albu vallas Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskusest. Eelregistreerunuid on tänaseks üle 1000. Samal rajal, nädal varem toimunud Actual Print Matkasõitu käis uudistmas üle 130 ratturi.

Põhisõidu lähe antakse keskpäeval kell 12. Shimano Poolmaratoni rada on 35 kilomeetrit pikk ning saab stardipaugu kell 13.20.

Maratoni rajal on 4 teenindus- ja toitlustuspunkti (TP), Hansgrohe kiirenduskilomeetri algus on 27.-l kilomeetril, 34.-l kilomeetril ootab Premium7 Vahefiniš, EuroPark Mäefiniš on aga neljakümnendal kilomeetril.

Maratoniraja esimesed 3,2 kilomeetrit lookleb mööda niidetud suusateid, kus ühtlasi kogutakse esimesed 79 tõusumeetrit. Korraks põige kruusateele, siis väike lõik metsateed ning kui sõidetud on 4 kilomeetrit läheb maratoni ja poolmaratoni rada korraks lahku. Põhisõidu rada keerab ära vasakule, kus ees ootab sõit ülepea ulatuvate sõnajalgade vahel metsasinglitel. Shimano Poolmaratoni rada kulgeb aga otse mööda heas korras olevat kruusateed ning mõlemad rajad kohtuvad taas vahetult enne esimesest joogipunkti seitsmendal kilomeetril.

Edasi kulgeb rada mööda suusaradasid ja metsateid kuni Kallijärveni (15km) ning loomulikult ei jää maratoni läbijatel ületamata ka 16.-l kilomeetril olev Jäneda Linnamägi. Siit edasi lähevad rajad lõplikult lahku. Poolmaratoni rada viib otse Jänedale välja, samas maratonirada teeb Jäneda poole kulgedes juurde põneva pauna veeredes läbi kahe karjääri, pikalt piki metsasingleid ja niidetud pokumaad. Kui seljataha on jäetud 28.7 kilomeetrit. Ootab ees Jäneda TP, mis asub Musta Täku Talli suure vankri juures , kus ratturitele mängib lõõtsa Tiit Animägi.

Edasi lookleb teekond piki presidendi matkaradu. Poolmaraton lõikab enne Nelijärvele jõudmist juba Valgehobusemäe poole. Maratonirada läbib aga Nelijärve puhkekeskust ja sinna jõudmiseks liigutakse mööda mõnusaid metsasingleid, teele jäävad tehnilised tõsusud ja laskumised. Eriti tähelepanelik peaks olema 34-l kilomeetril, kus laskumise lõpu osas on astmed, mis hooga läbides on mõnusad hüpped. Nelijärve oosid on üle vabariigi kuulsad - seega siin tasub loodust nautida ja mitte väga kihutada. Siit edasi koguvad maratoonarid pisut tõusumeetreid ja naudivad pikki laskumisi. Edasi kulgeb rada mööda muinasjutulist järvede vahelist ala mööda Purgatsi-, Sisaliku-, Urbukse-, Vahe- , Niker- ja Ahvenjärvest. Kellel vähegi võimalust soovitame viimased jõuvarud lõpukilomeetritele jätta, sest läbida tuleb Valgehobusemäe tõusud enne, kui jõutakse tagasi Valgehobusemäe veesilma äärde, et teha vimane auring enne võidukat finišit.

Rattapidu jätkub meeleoluka spordipeoga Musta Täku Tallis, kus meeleolu loob ansambel Shanon.