Kuigi Taaramäe on käesoleval velotuuril juba kahel etapil pikemalt jooksikute hulgas sõitnud, siis esimene üritus kandis erinevat eesmärki kui etapivõit. Siis oli kaalukausil turvalisus. Teine üritus kõrgmägedes oli juba ahnete võiduplaanidega, kuid võimu ei jagunud. Aga seisund läheb järjest paremaks, nagu kirjeldab Taaramäe järgnevas lühiusutluses.

Kohe velotuuri 2. etapil kogusid kaotust 15 minutit. Kas magasid etapil mõne olulise hetke maha, juhtus midagi või enesetunne reetis, et ega üldkokkuvõtte peale ikka minekut pole?

Inglismaal olid jalad väga kehvad! Täiesti alla arvestust. Kuid ütlesin juba enne tuuri, et alguses olen alavormis. Seda näitas kehv Eesti meistrivõistluste start. Samas teadsin, et olen värske ja nii väga lootsin, et vorm koguneb päev päeva järel. Tippvormi loodan kolmandaks nädalaks. Praegu tundub plaan toimivat, viimased päevad on päris head olnud.

Kukkumisi on palju silma jäänud. Kas ise oled seni puhtalt läbi tulnud ja oli mõni etapp ka üle mõistuse ohtlik?

Kukkumised käivad tuuri juurde. Minu eesmärk ei puudutanud esimest nädalat, seega sain pundi sabas sörkida, kus saab kukkumisi ennetada. Ka meeskond lubas mul vabalt võtta. Siiski sain korra külje valgeks 6. etapil küljetuule peal. Päris korralik pauk oli, kuid õnneks ainult pauguga asi piirduski, kondid on terved. Kõige ohtlikumal munakivi etapil tahtsin eest ära saada, et vähe kindlamalt õnnetusse sattumist vältida. Selle päeva ohtlikuima osa ma jooksikute seas veetsingi.

Oled päris mitmel etapil üritanud eest ära saada. Kas see tähendab, et enesetunne läheb paremaks või tiimi käsul tuleb vaatamata enesetundele iga hinna eest rünnakuid ette võtta?

Kindel see, et tiim käseb rünnata, kuid toimetan rohkem enda äranägemise järgi. Tihti pole mingit mõtet jooksikuks minna, sest grupifiniš on garanteeritud. Proovin ikka rohkem päevadel, kus šansse kah on.

Cofidise parim mees Daniel Navarro on üldarvestuses alles 40. kohal. Mis meeleolud tiimis valitsevad? Kas Cyril Lemoine käes olnud mägedekuningasärk pakkus väheke lohutust?

Kokkuvõtte peale meil kedagi panna pole. Proovime meeskonnaga ühe etapi ära rihtida. Meil on väga cool õhkkond. Tiimi kõikidele liikmetele antakse võimalus. Pole päevagi olnud, kus peamine atrõõv olnuks ees Cofidiseta ja see on kihvt. Meeleolu on siiani väga hea. Mägede särki viis päeva hoida oli tiimile samuti väga oluline.

Kas sul on plaan Tour de France iga hinna eest lõpetada või mõlguvad peas teistsugused mõtted?

Enne tuuri ütlesin iseendale, et kui asi läheb niisamuti käest ära kui mullu, kus enamus etappidel panin stardis pea lenksu alla ja finišis võtsin pea lenksu alt välja, siis üle kahe nädala ei sõida. Olen Touril, et kahe viimase nädala etappidel võitu üritada. Täna oli esimene särts jalas. Kui jalad veel paremaks lähevad, siis on kolmandal nädalal kõik reaalne.