Garmin-Cervelo tiimi rattur Andrew Talansky oli üks esimeste seas, kes Twitteri kaudu Pekingi õhu kvaliteedi üle kurtis. „Saastatus on siin väga tugev,” ütles ta ka portaalile Cyclingnews.com. „Arvan, et David Millari sarnaseid rattureid, kes on sündinud Hong Kongis, see ei häiri, kuid minu kui Californiast pärit inimese jaoks on olukord halb.”

Teise etapi eel tunnistas rahulolematust ka BMC meeskonna prantslasest rattur Amaël Moinard. „Eraldistardist sõidu ajal oli üpris raske hingata,” lausus ta, kuid lisas, et naudib oma esimest Hiinas viibimist täiel rinnal ega taha tüli üles kiskuda.

Weather.com teatas kolmapäeval Pekingi ja selle lähiümbruse kehvast õhukvaliteedist ning soovitas välitingimustest sportivatel inimestel leida mõni muu tegevus.

„On loomulik, et 18 miljoni inimese ja tiheda liiklusega Pekingis pole õhukvaliteet sama hea kui Šveitsi alpides,” rääkis Pekingi velotuuri korraldaja Alain Rumpf, lisades, et kevadel ja sügisel on seis õhu puhtusega niigi hea.

HTC-Highroadi tiimi arst Helge Riepenhof on ratturite murest teadlik. „See on nii psühholoogiline kui ka füsioloogiline probleem,” ütles ta, kuid arvas, et Pekingi õhk ei kujuta endast ratturite tervisele suuremat ohtu.

Saxo Bank-Sungardi meeskonna arst Joost Maeseneer on Pekingi tuuril varustatud tavaliselt allergiaraviks kasutatava antihistamiiniga ning teiste ärritunud kurku rahustavate ravimitega.

HTC doktori relv saastatuse vastu on looduslik ravim. „Proovisin seda ka 2008. aasta olümpiamängude ajal ning see oli tõhus. Ratturid saavad soovi korral igal õhtul sisse hingata looduslikku ainet, mis ei tee nende kopse puhtaks, kuid aitab neil end paremini tunda,” rääkis Riepenhof.

Pühapäevani kestval velotuuril osaleb ka Tanel Kangert (Astana), kes asub kahe etapi järel kokkuvõttes 44. kohal, jäädes liidrist Tony Martinist maha ühe minutiga. Eilne 137 km pikkune etapp lõppes grupifinišiga, kolmapäeval sõideti eraldistardist 11,3 kilomeetrit.