Reedese Tallinna-Tartu GP järgselt avaldas Kelk, et sai Rüütelmaa sõimu osaliseks, kes polnud rahul neljapäevase vanalinna etapi korraldusega. Väidetavalt olla probleeme olnud liiklusmärkidega, vanalinna elanikud olnud häiritud. Kelgule ei meeldinud Rüütelmaa toon, millega ta teda telefonivestluses noomis.

Tartu Rattaralli järel ütles Kelk Delfile, et ei taha seda telefonikõnet enam põhjalikult lahata, kuid lisas siiski: "Ei olnud meil mingit sõnelust. Oli üks telefonikõne, millest ma tänasel päeval enam rääkida ei taha. Uued päevad on toonud uued emotsioonid ning matnud ebameeldivused enda alla. Kui võistlus selja taha jääb, siis kindlasti läheme räägime teineteisega suud puhtaks ja selgitame välja, milles probleem oli. Eks elu näitab, kas me tulevikus leiame ühise keele või mitte."

Rattaralli pressikonverentsil rääkis Kelk, et mõlgutab mõtteid tulevikus ürituse turvalisemaks muutmise osas, eriti mis puudutab stardikoridore ning kukkumisi stardis. "Ei tahaks veel täpsustada, mida täpsemalt teeme, sest need on hetkel ainult uitmõtted. Peame olukorda analüüsima ja vaatama, mida meie osavõtjate arvudünaamika teeb. Järgmisel aastal veel midagi tõsiselt muuta ei tahaks," ütles Kelk.

"Ei saaks öelda, et meil täna probleeme oli. Minu repliik puudutas seda, et osavõtjate hulk on suur ning alati ei satu võistlejate oskused ja tahtmised oma positsiooni finišiprotokollis võimalikult heana näha ideaalselt kokku. Sellest ka kukkumised, mida teinekord saaks ära hoida. Kui inimesed natuke kainemalt olukorda hinnata ei suuda, siis peab püüdma sekkuda."

Lõppeva rattanädala võttis Kelk kokku positiivsete sõnadega. "Korralduslikus pooles jamasid pole olnud. Finiši sulgemiseni on veel 3-4 tundi aega, pärast seda saab lõplikud kokkuvõtted teha. Tour of Estonia läks ka Eestile sportlikus mõttes hästi."