Laagri korraldaja ja Rakvere Orienteerumisklubi liige Priit Randman kinnitas, et eellaagris osaleb veidi üle 90 sportlase 14 erinevast riigist. Kaugemad külalised on pärit USA-st, Austraaliast ja Jaapanist. Samuti on esindatud näiteks Venemaa, Hispaania ja Inglismaa koondised.

Suur osa sportlasi saabus eellaagrisse eile, aga oli ka neid, kes jõudsid Eestisse juba kolmapäeval.

Tiitlivõistluste eellaagris toimub kokku viis treeningut. Treenitakse Aegviidu, Jäneda, Tamsalu ja Pikasaare maastikel. Päevas toimub kaks treeningut – esimene leiab aset kell 10 ja teine kell 16.

"Põhiliselt tullakse eellaagrisse maastikuga tutvuma, kuid kindlasti ka vormile viimast lihvi andma," selgitas Randman. Eellaager lõpeb 25. augustil.

Võistlejad peatuvad Jäneda külalistemajas, Tamsalu spordikompleksis, Rakvere kutsekoolis ja Art hotellis Rakveres.

Rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused saavad avapaugu 26. augustil Rakveres, kus toimub pidulik avatseremoonia ja rongkäik.

Esimene võistluspäev on 27. augustil, mil toimuvad sprindivõistlused Tapal. 28. augustil võisteldakse Mõedakul lühirajal. 30. augustil leiavad Rakveres aset teatevõistlused ning MMile pannakse punkt 31. augustil Valgehobusemäel, kus võisteldakse tavarajal.

Maailmameistrivõistluseid korraldab Rakvere Orienteerumisklubi koos Eesti Orienteerumisliiduga.