"Ei tule meie poolt mingit karistust või midagi sellist. Ei näe mingit põhjust," sõnas jalgrattaliidu peasekretär Urmas Karlson.

Ta põhjendas: "Selleks on kehtiv seadusandlus ja muud organid, las nemad selgitavad ja vajadusel karistavad. Filosoofiline küsimus: kas oleks õigem, kui kõikvõimalikud ühendused, kuhu inimene kuulub, võtaks ta täiendavalt vastutusele? Meie ei pea igatahes topeltkaristamist õigeks."

"No oleneb - joobeaste on väga laialdane mõiste. Kui promille oli vähe, siis ei ole minu arvates küll mõtet teda maha võtta," vastas Oleg Sapožnin Delfi küsimusele, kas Toots peaks vahejuhtumi tõttu rattaliidu presidendi kohalt taanduma või vabastatama.

Teenekas rattakohtunik ja -ametnik lisas: "Ta on ikka olnud meil väga tubli president. Seda juhtumit peaks arutama - ehkki tean, et Euroopa kongressi ettevalmistuste tõttu on kõigil praegu siin kiired ajad."

Tõsiasja, et erinevad jalgrattategelased ja ka ratturid ise on eriti pärast Lauri Ausi traagilist hukkumist joobes autojuhtide vastu teravalt sõna võtnud, kommenteeris Sapožnin nii: "Jah, muidugi on see ohtlik ratturitele. Kindlasti ei ole ka meie presidendi lugu hea."

Põhja prefektuurist kinnitati eile Delfile, et ööl vastu laupäeva Tallinnas autoroolis olnud 56-aastasel Tootsil tuvastati alkoholitarvitamise tunnuseid. Alustati väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhtimist alkoholitarvitamise tunnustega (vahemik 0,1 kuni 0,24 mg/l).