Cooksoni võtsid vastu Tallinna lennujaamas Euroopa Jalgratta Liidu asepresident Madis Lepajõe ja Eesti Jalgratturite Liidu president Jaan Toots. Edasi siirduti Tartusse, kus toimus kohtumine linnapea Urmas Klaasiga ja külastati Klubi Tartu Maratoni poolt korraldatud 35. Tartu Jooksumaratoni.

Pühapäeval toimus kohtumine Eesti Vabariigi peaministri Taavi Rõivasega, EOK presidendi Urmas Sõõrumaaga ja spordidirektori Martti Rajuga, Kultuuriministeeriumi spordi asekantsleri Tarvi Pürniga ja EJL juhatuse liikmetega. Elamuskeskuse Spot of Tallinn juhtkond tutvustas uut hoonet, sportimisvõimalusi ja Eesti BMX-i hetketaset.

Kohtumisel tegi Eesti Jalgratturite Liit koos EOK esindajatega UCI-le ettepaneku muuta jalgratta maastikusõidu olümpiale kvalifikatseerumise reegleid. Tänase seisuga on väikeste riikide konkureerimine suurriikidega võrreldes ebavõrdses olukorras. Brian Cookson tunnistas probleemi olemasolu ja lubas antud olukorra lahendamiseks algatada arutelu Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu sees.

Cookson soovitas EJL-il jalgrattaspordi kandepinna laiendamiseks edaspidi tegeleda võrdselt kõigi UCI poolt tunnustatud jalgrattaspordi alaliikidega .

"Üllatav oli näha, et Eesti suurusega väikeriik on nii lühikese ajaga suutnud panna kõrgel tasemel toimima nii tipp- kui rahvaspordi. Rõõmsate nägudega väikesed jooksjad Tartu Jooksumaratoni lastejooksul on imselge märk sellest, et Eesti riik on panustanud liikumisharrastusse ja selle propageerimisse", võttis Brian Cookson kokku nädalavahetuse Eestis.